14 juni t/m 30 juni 2024

The Enchanting Pool & Vacuum the circle - Konstantina Mavridou

In haar kunstwerken brengt Konstantina Mavridou de gewone, alledaagse wereld en technologie op een onverwachte manier met elkaar in contact.

The Enchanting Pool
The Enchanting Pool is een zwembad, maar je kunt je zwemkleding gewoon thuis laten. Het is namelijk geen zwembad voor mensen, maar voor lasers! Op het water drijft een lasermachine. Vier ventilatoren sturen hem steeds een andere richting op. De ruimte ziet er steeds anders uit, omdat de machine hem steeds op een nieuwe manier met groene lijnen en hoeken opvult. Zo speelt een wetenschappelijk apparaat dat gebruikt wordt om ruimtes op te meten opeens zelf de baas over hoe een ruimte eruitziet.

Vacuum The Circle
Wat gebeurt er als je een automatische stofzuiger aanzet in een led-hoelahoep? Die vraag staat centraal in het werk Vacuum The Circle. Wij geven je alvast drie antwoorden: de vloer binnen de hoelahoep wordt brandschoon, er ontstaat een mooi schouwspel van knipperende lichtjes en de stofzuiger lijkt net een gevangene die verwoed aan de regels van mensen probeert te ontsnappen. Heb jij nog andere antwoorden, laat het ons dan vooral weten.

Konstantina Mavridou (1989) is geboren in Griekenland, waar ze wiskunde studeerde. In 2014 verhuisde ze naar Amsterdam, waar ze in 2020 afstudeerde aan de Rietveld Academie. Ze plaatst bekende technologie in een vreemde context, waardoor de bezoeker er met een nieuwe blik naar kan kijken.

In deze video kun je het werk The Enchanting Pool alvast in beweging zien.

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes.

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play