14 juni t/m 30 juni 2024

Zeehonden - Herman Lamers

De gracht rondom Fort Ruigenhoek ziet er dit jaar er precies zo uit als altijd. Langs de kant staat riet, er drijven lelies in het water en er zwemt een eend voorbij. Verder is er niets bijzonders te zien. Of… Wacht eens even! Wat is dat?

We heten dit jaar drie bijzondere gasten welkom op ons festivalterrein: drie kleine zeehonden. Ze zijn wat verlegen, dus een groot deel van de tijd verblijven ze onder water. Maar soms kunnen ze hun nieuwsgierigheid niet onderdrukken en komen ze even boven water om rond te kijken. Als je goed oplet, vang je misschien wel een glimp van ze op.

Herman Lamers maakt beelden en installaties voor bijzondere locaties en de publieke ruimte. Een beeld dat in de openbare ruimte staat heeft geen concrete functie – niet op dezelfde manier als een gebouw of stoplicht in ieder geval. De vraag wat dan eigenlijk de betekenis of rol is van zo’n beeld, staat telkens opnieuw centraal in Hermans werk.

Hoeveel weet jij eigenlijk over zeehonden? Test het in de Grote Tweetakt Zeehondenquiz!

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes.

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play