14 juni t/m 30 juni 2024

Zonneliedjes - Gijs Gieskes

Heb jij weleens een oud, mechanisch muziekdoosje gezien? Kunstenaar Gijs Gieskes wel, en hij vindt ze fascinerend. Hij besloot om te proberen zelf nieuwe muziekdozen te maken, maar dan met de techniek en de muziek van deze tijd. Er was wel een probleem: hij wist vrijwel niets van elektronica. Door veel te experimenteren, lukte het hem toch om instrumenten te maken. Tegenwoordig weet Gijs redelijk wat van elektronica. Toch blijft hij op dezelfde manier werken als toen hij begon: veel spelen en uitproberen. Zo maakt en ontdekt hij steeds weer nieuwe dingen.

Op Tweetakt vind je de nieuwe zonneliedjes van Gijs. Dat zijn kleine muziekdozen, die allemaal werken op zonne-energie. Neem er een mee voor een wandeling over het fort en ontdek hoe de liedjes steeds veranderen. Als je in de felle zon staat, klinkt de muziek anders dan in de schaduw, of onder de bomen. En wat gebeurt er als er een wolk voor de zon komt? Of als je de muziekdoos omdraait?

Gijs Gieskes is een industrieel ontwerper en is gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van elektronische muziekinstrumenten. Rekenmachines, spelcomputers en ander electronisch speelgoed en huishoudelijke apparaten vormen vaak de basis voor zijn instrumenten.

In deze video laat Gijs je alvast een van de zonneliedjes zien en horen.

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes.

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play