26 augustus t/m 19 september 2021
Daer hi vant de meesten stroom_Catinka Kersten
Daer hi vant de meesten stroom - Catinka Kersten / © Jelmer de Haas

Catinka Kersten

De menselijke omgang met de wilde natuur staat centraal in het beeldende werk van Catinka Kersten (1988). In opdracht van Tweetakt maakte zij in 2018 de zachte sculptuur Drie olifanten . Op ware grootte vervaardigde ze drie Aziatische olifanten van stof, die ze op de vloer van een bunkerruimte legde. Kinderen konden de dieren knuffelen, erop liggen en erop springen. De vulling van de dieren dikte daardoor in. Zo werden de olifanten langzaam geplet door de dierenliefde van kinderen.

Afgelopen festival vroeg Tweetakt haar om een nieuw werk te maken voor buiten de bunkers. Wegens ziekte werd dit een jaar uitgesteld. In plaats daarvan toonde Tweetakt een bestaande sculptuur. Vijf levensechte, slapende beren die er knuffelbaar uitzien, maar opgevuld zijn met beton. Catinka Kersten studeerde in 2013 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. In 2014 kreeg ze de Werkbijdrage Jong Talent van het Mondriaan Fonds toegekend. In 2018 ontving ze een nominatie voor de Victoriefondscultuurprijs (regio Alkmaar).

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes!

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play