26 augustus t/m 19 september 2021
Measuring Movement_Bart Schalekamp
Measuring Movement - Bart Schalekamp

Bart Schalekamp

Kunstenaar Bart Schalekamp beweegt zich op het snijvlak tussen kunst en design. Hij laat zich inspireren door verschillende materialen, die hij spelenderwijs onderzoekt op hun specifieke eigenschappen, om ze vervolgens samen te voegen in een kinetische sculptuur. Hij hoopt met zijn werk eenzelfde speelse verwondering op te roepen bij het publiek.

De kinetische installaties van Bart Schalekamp zijn ingenieus, geestig, luidruchtig en spannend. Friction bijvoorbeeld bestaat uit twee op elkaar geplaatste blokken hout, waarvan de onderste razendsnel heen en weer beweegt terwijl de bovenste stationair blijft. Je vraagt je af hoe lang dat goed blijft gaan. Measuring Movement is een bewegend werk voor aan een muur waarin hij zes in driehoeken geknikte meetlinten tot leven brengt. Via een ketting met tandwielen ‘dansen’ de meetlinten, ratelend en botsend. Schalekamp is in 2018 afgestudeerd aan de HKU-afdeling Design. Samen met twee jonge designkunstenaars werkt hij samen in het Utrechtse collectief ZwartFrame. Voor Fort Ruigenhoek creëert hij een nieuwe installatie.

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes!

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play