14 juni t/m 30 juni 2024

What remains

  • 10+
  • theater
  • dans

Op Tweetakt: 26/06/2023
LNP: Nee

What Remains is een verhaal over beginnen en eindigen, over staan op het uiterste van een levenslijn, op het punt waar je als kind begint of waar je als oudere eindigt. De poëzie van het veranderen als mens, het maken van herinneringen en de angst om deze te verliezen.

In What Remains brengt Zoë Demoustier twee generaties samen op scène: kinderen die beginnen aan het leven en oudere dansers die het leven achter zich laten. De uitkomst van die ontmoeting is een fysiek en dansant spel tussen oud en jong dat het vergankelijke lichaam blootlegt. Er schuilt immers ook schoonheid in het verliezen, in het langzaamaan lichter worden van het lichaamsarchief. In een bewegingstaal waarin rollen kunnen omkeren, staan zowel jong als oud krachtig in hun kwetsbaarheid. Wie zorgt er voor wie? In de gelijkenissen en de verschillen vinden ze elkaar. Op scène staan drie ouderen, een jongvolwassene en zes kinderen.

Trigger warning: De voorstelling gaat over het creëren en het verliezen van herinneringen, en kan herinneringen aan familieleden met dementie oproepen.

Over de makers
Ultima Vez werd opgericht als de productiestructuur van choreograaf, regisseur en filmmaker Wim Vandekeybus. De kernwerking van Ultima Vez bestaat uit de creatie, productie, distributie en promotie van het artistieke werk van Wim Vandekeybus, de ondersteuning van het artistieke werk van nieuwe makers via residentiewerking en productie (Zoë Demoustier e.a.) en de uitbouw van een participatieve werking.
Zoë Demoustier (1995) is performer en choreograaf. Het lichaam is steeds het vertrekpunt van haar visuele voorstellingen. Vanuit beweging maakt ze linken met actuele en geëngageerde onderwerpen en creëert ze documentaire choreografisch werk.

credits

Lees meer

What remains

  • 10+
  • theater
  • dans

credits

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes.

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play