14 juni t/m 30 juni 2024

The Giggle Gallery

Brik Tu-Tok
  • 13+
  • muziek

Het Gentse Brik Tu-Tok werkte tijdens de lockdown aan een EP, wat uiteindelijk een album met bijhorende korte film is geworden. Ga in The Giggle Gallery mee op een surreële trip naar een obscuur cabaret van de 21ste eeuw. De art brut van Brik Tu-Tok’s vorige plaat Greatest Hits maakt plaats voor gesofisticeerde en sprankelende popsongs, elk op zijn eigen ritme ondergedompeld in een absurdistisch bad. De ziel van het album schuilt in de poëtische lyrics en de cryptische storytelling.

De beeldspraak van Brik Tu-Tok is een combinatie van prettig ontspoorde mijmeringen en off-beat fantasie. The Giggle Gallery is een gepolijste plaat met scherpe randen.

Recensies
“Ongetwijfeld één van de ontdekkingen op het verborgen podium.” – BOSfestival

“Brik Tu-Tok gaat voor een totaalpakket waarin grenzen tussen kunst, theater en muziek worden verlegd. In hun gedurfde performances schept het duo een eigen universum.” – Focus Knack

Over de makers
Brik Tu-Tok is het muzikaal huzarenstuk van theatermakers Maxim Storms en Linde Carrijn, beiden masters in de dramatische kunsten (KASK Gent). Iets wat ooit begon als dadaïstische proza is nu een eigen leven gaan leiden in zowel het theater- als muziekcircuit. Dit duo kneedt het theatrale met het muzikale tot een nieuw absurd universum, waar excentrieke personages hun zielenroerselen bezingen. Brik Tu-Tok is poëtisch, brut en humoristisch.

credits

Muziek: Linde Carrijn en Maxim Storms
Lichtontwerp: Geert Vanoorlé

Lees meer

The Giggle Gallery

Brik Tu-Tok
  • 13+
  • muziek

credits

Muziek: Linde Carrijn en Maxim Storms
Lichtontwerp: Geert Vanoorlé

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes.

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play