14 juni t/m 30 juni 2024

Nuggets

  • 15+
  • theater

Op Tweetakt: 25/06/2023
LNP: Ja

“Now only an expert can deal with the problem
Cause half the problem is seeing the problem.”
– Laurie Anderson

Maxim Storms geeft in al zijn werk stem aan personages die ‘de onmogelijkheid’ beproeven of verbijten. NUGGETS wordt een nieuwe etappe in die zoektocht van filosofische kwetsuren. In Storms nieuwe fysieke solo (de)construeert hij het individu dat zich staande houdt in de hedendaagse ‘we-want-more’-maatschappij on speed. Maxim doet dit in zijn (geroemde) groteske speelstijl en (kenmerkende en unieke) ritmische taalconstructies. Hij creëert een kramakkel universum waar een laatste ziel halsstarrig het bestaan verder modelleert. Aan de hand van bouwvallige constructie en fatale reparatie poogt het personage het onbestemde doel te bereiken.

“NUGGETS is de tweede solo van acteur Maxim Storms. Met licht, kleur, beweging, tekst en geluid bouwt Storms een abstract portret van een psyche – geen personage, maar een mentale toestand – die grip zoekt en verliest. Hij doet dat met meer meesterschap dan ooit.”
Evelyne Coussens – De Morgen

Over de maker
Maxim Storms is een beeldenstormer die het metier leerde aan het KASK (School of Arts Gent) en op verschillende podia voor verschillende publieken speelt en performt.
De Standaard noemde hem al eens ‘de Charlie Chaplin van zijn generatie’ vanwege de slapstick die Storms’ speelstijl kenmerkt. De jongste jaren staken Maxim (en zijn medemakers) maar liefst 5 selecties voor het TheaterFestival of Circuit X op hun hoed. Tribunal (BRONKS & Ballet Dommage) stond op het TheaterFestival 2021.

Maxim Storms vertelt meer over theater als beeldende kunst in het gratis bij te bewonen Tweetaktgesprek!

Waarschuwing: in deze voorstelling wordt gebruik gemaakt van een stroboscoop

credits

Lees meer

Nuggets

  • 15+
  • theater

credits

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes.

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play