14 juni t/m 30 juni 2024

Liedjestovenaar + Cirkel om de Haard

  • 3+
  • muziek
  • LNP

Op Tweetakt: 02/07/2023
LNP: Ja

De liedjestovenaar is een theatraal concert voor kinderen. In Cirkel Om de Haard drukken Koerdische muzikanten hun cultuur uit in de taal van muziek. Verschillende stijlen en ritmes komen voorbij in een live samenspel waarin veel gebruik wordt gemaakt van improvisatie. Tijdens Tweetakt treedt de liedjestovenaar op met Mehmet Polat op ud en met de musici van Cirkel Bij de Haard op o.a. saz en altviool. De hele familie wordt uitgenodigd om mee te zingen op traditionele Koerdische muziek, vocale improvisaties, te dansen op swingende jazz, of weg te dromen tijdens een zoete bolero. Pak je reiskoffer maar in en vergeet niet je zangstem en dansschoentjes in te pakken!

Over de makers
De liedjestovenaar

Naomi Wielinga werkt als maker op festivals en in theaterzalen, kinderziekenhuizen en kinderdagverblijven en als muziekdocent binnen het basisonderwijs. Kinderen in aanraking brengen met een zo breed mogelijk palet van verschillende genres en stijlen, is haar voornaamste doel als tekstschrijver/componist en uitvoerend artiest.

Hajo Sanders, is de vaste pianist van de liedjestovenaar. Hij houdt van het muzikale onderzoek en kan zich moeilijk committeren tot 1 stijl. Dat zorgt ervoor dat hij zich vrijwel alles eigen kan maken en dat komt goed van pas bij de liedjestovenaar.

Cord Heineking is de vaste bassist van de liedjestovenaar. Hij speelt met verschillende bekende artiesten, zoals Dorona Alberti, Simin Tander, Jeroen van Vliet.

Mehmet Polat is een meester udspeler, componist, ensemble leider en solist die inmiddels vele internationale tours op zijn naam heeft staan. Via improvisatie, eigen composities en zijn blik op de verscheidenheid van muziekstijlen is Mehmet constant op zoek naar nieuwe muzikale paden en inspiratie.

Cirkel om de haard

Cirkel om de Haard is een initiatief van Avan Omar, Ali Authman en een groep Koerdische muzikanten – grotendeels wonend in Overvecht. Tijdens dit concert speelt Ali Authman op altviool, Shirwan Ghafour op viool, Monir Goran op ud en gitaar, Misto Dadar met stem, Najat Jawher op def, daire en dehol, en Azad Haqiqi op Zerb . De muzikanten kijken ernaar uit je te ontmoeten, samen muziek te maken en hun cultuur met je te delen.

credits

Lees meer

Liedjestovenaar + Cirkel om de Haard

  • 3+
  • muziek
  • LNP

credits

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes.

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play