14 juni t/m 30 juni 2024

Het lammetje dat een varken is en andere boerderijverhalen

  • 4+
  • theater

Op Tweetakt: 25/06/2023
LNP: Nee

Deze vrolijke voorstelling is gebaseerd op drie prentenboeken van de jonge Utrechtse schrijver Pim Lammers. Het lammetje dat een varken is (in 2018 bekroond met de Zilveren Griffel), De Boer en de Dierenarts en Kamiel de Kameel. Pim’s verhalen verrassen jong en oud met zijn originele en grappige kijk op hoe we omgaan met elkaar. Mooie, liefdevolle verhalen over jezelf zijn en hoe belangrijk vriendschap is.

Het Lammetje dat een varken is gaat over een lammetje dat heel graag in de modder rolt en een varkentje blijkt te zijn. In De Boer en de Dierenarts doen de dieren net alsof ze allerlei gekke ziektes hebben, zodat die leuke dierenarts wel móet langskomen. En in Kamiel de Kameel zijn de dieren in rep en roer omdat er een nieuw dier komt wonen op de boerderij. Die vreemde kameel geeft een feestje voor iedereen.
Deze voorstelling met drie korte verhalen wordt gelardeerd met live liedjes, waarbij de twee muzikale spelers zichzelf met verschillende instrumenten begeleiden, bijvoorbeeld banjo of zingende zaag)

“Kers op de taart is de muzikaliteit: met gitaar en keyboard sprenkelen Muller en Van den Berg deuntjes en melodieën door de voorstelling, die de sfeer net dat extra zetje geven.” – De Theaterkrant

Over de makers
Het Filiaal theatermakers is een Utrechts jeugdtheatergezelschap. Het gezelschap geeft ruimte aan verbeelding, zodat je meer ziet dan alleen je eigen werkelijkheid. Dat doen ze interdisciplinair met spel, (live)muziek en zang, poppen, objecten en (live video) beeld. Het Filiaal Theatermakers reist nationaal en internationaal, van Groningen tot Goes en van Sydney tot Shanghai.

credits

Lees meer

Het lammetje dat een varken is en andere boerderijverhalen

  • 4+
  • theater

credits

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes.

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play