14 juni t/m 30 juni 2024

Help, I need some body

  • Alle leeftijden
  • theater

Op Tweetakt: 2/07/2023
LNP: Nee

“Zorg is wat mensen mensen maakt. Maar als zorg zo belangrijk is, waarom zorgen we er dan zo slecht voor?”   
(uit ZORG van Lynn Berger) 
 
Een beeldende, poëtische voorstelling van Mimetheatergroep Bambie, DEGASTEN en Theater LeBelle waarin mensen van verschillende generaties het vragen om hulp en het bieden van hulp, uitvergroten tot een absurdistisch verschijnsel. 
 
Help I Need Some Body gaat over zorgen voor elkaar en jezelf.   
Over vallen en opstaan.  
Dragen en gedragen worden.  
Vasthouden en loslaten.   
Over de troost van nabijheid en het fysieke contact.   
De een schreeuwt om hulp. De ander is onzichtbaar. 
Wie is de redder en wie is in nood?  

Over de makers

Al meer dan vijfentwintig jaar maakt Mimetheatergroep Bambie geestig en meeslepend beeldend theater waarin het lichaam de spiegel is van de menselijke ziel. Absurdistisch, even dromerig als woest en vol wonderlijke taferelen, (slapstick)gevechten en uitvergroot, herkenbaar gevoel.

DEGASTEN maakt interdisciplinair montagetheater over actuele onderwerpen gebaseerd op de belevingswereld van hun spelers. De spelers zijn mede-makers en dragen verhaallijnen aan die worden omgezet naar theatrale, intense vertalingen.

Theater LeBelle is een theaterwerkplaats voor mensen met een (licht)verstandelijke beperking. Theater LeBelle werkt aan voorstellingen, locatietheater, inclusieprojecten, workshops en bedenkt nieuwe theater- en dansconcepten.

Rutger Esajas (maker) en Doris Wennekers (speler) vertellen meer over jongeren op de vloer in het gratis bij te bewonen Tweetaktgesprek!

credits

Lees meer

Help, I need some body

  • Alle leeftijden
  • theater

credits

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes.

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play