14 juni t/m 30 juni 2024

Club Toulouse

  • 14+
  • theater

Op Tweetakt: 23/06/2023
LNP: Nee

Geïnspireerd op het werk en leven van Toulouse-Lautrec, de befaamde Franse tekenaar/kunstschilder die het Parijse nachtleven op doek vastlegde, duiken Roman Van Houtven en Marieke Dermul onder in het achterland van fashion, nightlife en de emotionele honger van jonge mensen. 

Club Toulouse is:
– een club waar de backstage meer verhalen vertelt dan de frontstage.
– een club waar zelfs de lelijkste woorden sexy klinken.
-een club waar ducttape en naaldhakken mensen rechtop houden, omdat ze zonder opsmuk misschien wel uit elkaar vallen.
een hoogst beweeglijke, visuele voorstelling die antwoorden tracht te vinden op met-goud-en-glitter-overdekte-stereotiepe-extravagante-genderfluïde-hokjesdenkende-profilerende-prangende-statussymboolgerelateerde-vragen.

Durf jij te tonen wie je écht bent?

“Heerlijk buiten de lijntjes kleurend, brandhout makend van stereotypes en hokjesdenken. Club Toulouse is krachtig, kwetsbaar en bijzonder broeierig, met een overtuigende Roman Van Houtven en Gytha Parmentier op het podium.” HET NIEUWSBLAD, Guy Van Vliet

Over de makers
Roman Van Houtven is danser, choreograaf, acteur en theatermaker. Hij studeerde in 2014 af aan P.A.R.T.S., waarna hij bij Rosas Educatie betrokken blijft als dansdocent en educatief medewerker.

Marieke Dermul is digital storyteller (o.a. VRT) en theatermaakster/multidisciplinair performer. Ze studeerde in 2014 af aan de Theaterschool van Amsterdam.

Gytha Parmentier rondde in 2014 haar opleiding Drama aan KASK School of Arts Gent af. Sindsdien is ze overwegend in het theater te zien.

Waarschuwing: in deze voorstelling wordt gebruik gemaakt van een stroboscoop

Makers Marieke Dermul en Roman Van Houten vertellen meer over het vieren van Queer in het gratis bij te bewonen Tweetaktgesprek!

credits

Lees meer

Club Toulouse

  • 14+
  • theater

credits

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes.

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play