14 juni t/m 30 juni 2024

BullyBully

  • 3+
  • theater
  • LNP

Op Tweetakt: 18/07/2023
LNP: Ja

Geopolitieke verhoudingen: misschien niet het meest vanzelfsprekende onderwerp voor peutertheater. Maar Volgens BullyBully hebben wereldleiders en driejarigen meer overeenkomsten dan we denken. Laat een dreumes speechen en een volwassen man in pak onzin brabbelen. Als je door je oogharen kijkt, zie je bijna het verschil niet meer. Maar de een heeft het voor het zeggen en de ander moet doen wat er gezegd wordt.

In het groenroze universum van BullyBully schudden twee wereldleiders elkaar de hand in niemandsland. Wat volgt is een ongemakkelijke kennismaking tussen twee kinderachtige, maar machtige volwassenen die, na een lange reeks pogingen elkaar te overtroeven, stukje bij beetje aan elkaar wennen. BullyBully is een peutermusical à la West Side Story over vriendschap en over het onbekende met veel liedjes, grappig geruzie  en een happy end.

“BullyBully brengt een machtsconflict tussen twee wereldleiders terug tot een essentie die zelfs een peuter kan begrijpen” ★★★★ de Volkskrant

BullyBully won de Zilveren Krekel voor beste jeugdvoorstelling en was publieksfavoriet op Tweetakt 2022. Iedereen die hem toen heeft gemist, krijgt dit jaar een tweede kans.

Over de maker
René Geerlings is in 1999 afgestudeerd aan de mimeopleiding van de Theaterschool Amsterdam en is sindsdien werkzaam als acteur, docent, regisseur en artistiek directeur. Sinds 1 januari 2021 is hij artistiek directeur van Maas theater en dans. Geerlings maakte eerder Gezocht: konijnAaipet en Pak’m, drie peutervoorstellingen die duizenden peuters en ouders wereldwijd op het puntje van hun stoel kregen.

 

Maker René Geerlings vertelt meer over theater als beeldende kunst in het gratis bij te bewonen Tweetaktgesprek!

credits

Lees meer

BullyBully

  • 3+
  • theater
  • LNP

credits

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes.

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play