14 juni t/m 30 juni 2024
expositie utrecht

Beeldenjacht

Wouter van der Giessen
  • Alle leeftijden
  • kunst

Beeldend kunstenaar Wouter van der Giessen haalt zijn inspiratie vooral uit kleurrijke en iconische objecten. Met zijn speelse mentaliteit probeert hij de onderliggende sculpturale kwaliteiten van deze voorwerpen naar boven te halen. Hij onderzoekt hoe we op een andere manier naar bestaande conventies rondom bepaalde plaatsen en objecten kunnen kijken. De voorwerpen blijven herkenbaar, maar worden nét anders neergezet dan we gewend zijn. Op deze manier creëert Van der Giessen een beeld met kinderlijke aantrekkingskracht waar je naar blijft kijken. Zijn sculpturen zijn vatbaar voor verschillende interpretaties en worden daarmee letterlijk vrij gegeven aan het publiek. Het is dan ook zijn bedoeling de kijker uit te nodigen om te kijken naar wat hij daadwerkelijk ziet, in plaats van wat hij denkt te zien.

Voor Tweetakt maakte Van der Giessen vijf nieuwe werken, geïnspireerd door bekende sculpturen uit de Utrechtse publieke ruimte. Herken jij de originele standbeelden in de nieuwe versies?

credits

Lees meer

Beeldenjacht

Wouter van der Giessen
  • Alle leeftijden
  • kunst

credits

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes.

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play