Op Tweetakt: 25/06/2023
LNP: Nee
Heeft hier ooit, héél lang geleden, een dinosaurus rondgelopen? Waren dino’s eigenlijk gigantische kippen?Hoe smaakt een prehistorische omelet? Zijn alle dino’s uitgestorven? Waar zijn al die dode dino’s gebleven?Verpulverd tot zand? Zitten er dinodeeltjes in de zandbak op school? Tussen mijn tenen? Tussen mijn tanden?Zitten er dinodeeltjes in mij? En ben ik dan ook een dino?
Jonas en Mats sluipen een dolgedraaid kinderhoofd binnen. Ze gaan op zoek naar de alledaagse verwondering die de kleinste kinderen en de grootste filosofen met elkaar delen. Gaandeweg raken ze verstrikt in harige hersenspinsels, veelhoekige denkkaders en onvoorziene gedachtenkronkels.
“Een uitzonderlijk creatieve en beeldrijke jeugdvoorstelling, waarin spelen met taal een kunst wordt. Een pretentieloze ode aan de fantasie.” -Het Nieuwsblad
Waarschuwing: in deze voorstelling wordt gebruik gemaakt van flitsende lichten
Over de makers:
Mats Vandroogenbroeck studeerde in 2019 af aan de opleiding drama aan KASK School of Arts Gent. Voor ‘Through the Looking-Glass (and what we found there)’ ontving hij samen met Timo Sterckx en Nona Demey Gallagher de Sabam Jongtheaterschrijfprijs TAZ 2019.
Jonas Baeke studeert in 2022 af als acteur/theatermaker aan KASK School of Arts Gent. Samen met Mats Vandroogenbroeck en andere jonge artiesten richtte hij het Gentse kunstenaarscollectief Zuidpark op.
Dounia Mahammed won met haar eerste solo ‘Salut Copain’ in 2015 de Sabam Jongtheaterschrijfprijs TAZ. In 2017 overtuigde ze pers en publiek met opnieuw een solo: ‘w a t e r w a s w a s s e r’.
Emiel Astrid Rambeaux Vandekerckhove studeerde recent af als beeldend kunstenaar aan LUCA School of Arts. Hij is hij mede-oprichter van het Astrid collectief, waarmee hij reeds vier jaar lang exposities en performances organiseert.
Waarschuwing: geen stroboscoop, maar wel flashing lights
Jonas Baeke & Mats Vandroogenbroeck vertellen meer over theater als beeldende kunst in het gratis bij te bewonen Tweetaktgesprek!
Met jouw bijdrage houden we Tweetakt toegankelijk voor iedereen.