14 juni t/m 30 juni 2024

Apenjaren

  • 10+
  • theater

Op Tweetakt: 01/07/2023
LNP: Nee

Apenjaren speelt zich af op de dunne overgangslijn tussen kind en tiener. Tussen Bambi en Carrie. Tussen vrolijke flikflaks en de grond waar je doorheen zakt. Tussen toen en nu. Tussen nu en straks. Tussen knokige knoken en schaamliprode hoofden. Tussen verdwijnen en uit je voegen barsten. Tussen ongemak en schaamte. Tussen achterlaten en terugverlangen. Tussen Mentos en cola. Tussen groeien en vervormen. Tussen aanpassen en compenseren in.

In dit schemergebied, waarin alles ineens anders lijkt te zijn, ontmoeten twee personen elkaar. Het is er eng, maar ook leuk, maar vooral eng en ze kunnen er niks tegen doen. Ze dwalen, dansen, pesten, wiebelen en komen heel dichtbij om iets in je oor te fluisteren. 

In deze komming of eetsj vragen we onszelf af hoe schaamte ons heeft veranderd en gevormd. Waarom we groeien eng vinden, maar onszelf wel altijd groter voordoen dan we zijn. Kunnen we ook erkenning krijgen zonder de ander te imponeren? En hoe moeten we leven met al dit ongemak? 

Apenjaren is een coproductie tussen Festival Tweetakt en Non Creators Company voor iedereen vanaf 11 jaar.

Over de makers
Performancecollectief Non Creators Company is een Utrechts makers duo bestaande uit Rosita Segers en Max Laros. Ze hebben elkaar leren kennen op de Acteursopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), waar ze in 2020 zijn afgestudeerd. Wij interviewden hen over hun eigen puberteit en hun gênantste herinneringen.

credits

Lees meer

Apenjaren

  • 10+
  • theater

credits

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes.

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play