14 juni t/m 30 juni 2024

Analoog

  • 16+
  • theater

Op Tweetakt: 22/06/2023
LNP: Nee

Louis Janssens en Willem de Wolf leerden elkaar kennen toen Willem als docent op de toneelschool Louis zijn klas binnen zag komen en even dacht zichzelf te zien als student van 35 jaar geleden. Hij zag dezelfde gretigheid, dezelfde ambitie, dezelfde in bravoure verpakte onzekerheid. Zelfs die hele slungelachtige gestalte met suggestieve haarlok die nonchalant over het voorhoofd hing, was, met wat tegenlicht, bijna Willem. Andersom herkende Louis zich ook in Willem. Als iets dat je zou kunnen worden, ook al wil je het misschien niet. Als zogenaamd volwassen, ervaren, met in gelatenheid verpakte onzekerheid. Wat zie je eigenlijk, als je jezelf in de ander ziet? Is jezelf in de ander herkennen de basis waarop en waarmee je leert?

Analoog wordt een intergenerationele voorstelling waarin wordt gezongen en gesproken over de kindertijd, over moeders en over zoekende ontwrichtende liefdes. Een partituur over afgelegde en gewenste leerprocessen. Over vroeger en later maar ook over hoe jezelf als jonge – of oudere – mens te positioneren binnen de wereld. Een voorstelling als een grote open vlakte waarop Willem met muziek, tekst en beeld terugblikt en vooruitkijkt en Louis vooruitblikt en terugkijkt. En ergens in dit kluwen van blikrichtingen kijken ze elkaar op een gegeven moment natuurlijk aan.

“Analoog is een ontwapenend, klein, fijn stuk over levens, liefdes en theater maken.” – Theaterkrant

“Terugblikken en vooruitkijken ontmoeten elkaar in dit schitterende woordenspel en spiegelpaleis” – de Volkskrant ★★★★★

Over de makers
Louis Janssens
studeerde in 2018 af aan de richting Drama, KASK Gent. Van 2012 tot 2022 vormde hij samen met Ferre Marnef het tweekoppig collectief Desnor. Ze maakten o.a. Ideale Plaats (2013), #BOS (2014), Galileo (2017) en Toverberg (2019). Naast zijn werk met Ferre binnen Desnor maakte hij ook verschillende soloprojecten, waaronder Serenade, die op Tweetakt 2022 te zien was.

Willem de Wolf studeerde in 1985 af aan de Amsterdamse Toneelschool en is toneelschrijver, maker en speler. Willem schreef o.a. voor Dood Paard, mugmetdegoudentand  en Maatschappij Discordia. Zijn teksten Krenz, de gedoodverfde opvolger en ForsterHuberHeyne werden genomineerd voor de Taalunie Toneelschrijfprijs. Sinds 2021 is hij vast lid bij DE HOE.

credits

Lees meer

Analoog

  • 16+
  • theater

credits

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes.

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play