14 juni t/m 30 juni 2024

Alles wat nog bedacht moet worden

  • 5+
  • theater

In premiere op Tweetakt: 18/07/2023
LNP: Nee

Alles is al bedacht. Namelijk door mij: De Grote Baas. De baas van alles. Van de zon. De maan. Alle planeten. Van de lucht die jullie inademen en het afval dat jullie uitpoepen. Ik bepaal dat de aarde draait en het gras groen is. Ik ben de oorzaak van alle oorzaken. Ik heb alles al vastgelegd. Alles gaat hoe het gaat. Alles gaat hoe ik dat heb bedacht. Hoe ik het beveel.

Max en Rosita denken dat zij deze voorstelling hebben bedacht, maar ik had al bedacht dat zij dat gingen bedenken. Ik heb ook bedacht dat jij deze promotietekst zou lezen. Precies ja. En nu nog eventjes doorlezen.. haha.. zie je wel dat ik de baas ben. Jij kan überhaupt helemaal niet je eigen baas zijn, jij weet helemaal niet hoe dat moet. Wat je met al die vreselijke vrijheid zou aan moeten. En met pech en toevalligheden. Gelukkig ben ik er: een hele redelijke baas. IK BEVEEL JE om naar de voorstelling te komen. Oh sorry dat was wel heel bazig. Ik beveel je om verder te lezen. Jaaaa! Goedzo. En nu stoppen. Stop. Ho, ho ho, hallo!! Doe eens wat ik zeg!! Nee ho Stop. Ík ben de BAAS. Je denkt dat je zonder mij kan maar dat kan je helemaal niet. Hee Hallo!!! Hallooooooo.

Alles wat nog bedacht moet worden is een voorstelling voor iedereen vanaf 5 jaar met een eigen wil. Een voorstelling vol dwaling, controlezucht en ongehoorzaamheid. Een associatieve ode aan de fantasie en de toeval. Over alles wat misschien niet kan waarvan niemand weet hoe het afloopt.

Over de makers
Non Creators Company is een Utrechts makersduo bestaande uit Rosita Segers en Max Laros. Zij hebben elkaar leren kennen op de Acteursopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, waar zij in 2020 zijn afgestudeerd. NCC maakt associatieve, speelse en expressieve voorstellingen voor zowel jeugd als volwassenen. In de theaterzaal en op locatie laten Max en Rosita samen het kind in onszelf los. Ze zijn gefascineerd door grote emoties, onconventionele hobby’s, sicke trucs en glitter-make-up. Met hun werk doen ze een poging om het publiek mee te voeren naar momenten van opwinding en verwarring, naar schoonheid en naar lelijkheid.

Eerder maakte NCC voor Tweetakt een voorstelling over schaamte, Apenjaren. Wij interviewden Max en Rosita toen over hun werk en over hun eigen gênantste herinneringen.

credits

Lees meer

Alles wat nog bedacht moet worden

  • 5+
  • theater

credits

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes.

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play