26 augustus t/m 19 september 2021
nl en

Vrijwilligersfuncties

Vrijwilligerswerk doen op het festival? Op deze pagina lees je uit welke vrijwilligersfuncties je bij Tweetakt kunt kiezen.

Algemene informatie over werken als vrijwilliger op Festival Tweetakt vind je hier. Hieronder vind je de vrijwilligersfuncties van vorige edities van Tweetakt. Kijk alvast of er iets voor jou tussen zit! Op een later moment maken we bekend hoe de functies er dit jaar precies uit gaan zien.

Vrijwilligersfuncties op Tweetakt

Horeca (18+)

Het Tweetakt Horecateam zorgt ervoor dat onze bezoekers genieten van het eten en drinken in de kas. Als Horecavrijwilliger weet je van aanpakken en ben je graag druk in de weer. Het team zet in de vroege uurtjes de koffie voor de allereerste bezoekers en doet aan het eind van de avond het licht weer. Vanwege de verantwoordelijkheid en de late uurtjes is er een vrijwilligersvergoeding beschikbaar. Ervaring in de horeca is gewenst vanwege de verschillende werkzaamheden; lopen met borden, aannemen van bestellingen, bier tappen en zorg dragen voor een perfect kopje koffie. Voorafgaand aan het festival zijn er een aantal contactmomenten met je teamcoördinator. Zo ontdekken we samen waar jij het beste op je plek bent.

Bouwploeg op Fort Ruigenhoek

De bouwploeg op Fort Ruigenhoek is een creatieve en leerzame functie. Binnen dit team ga je op het Fort samen met de kunstenaars en de Tweetakt producenten aan de slag in de bunkers, waar de kunstwerken worden opgezet. Hierbij ondersteun je bij diverse werkzaamheden en ga bouw je in de buitenlucht het festivalterrein op. De klussen variëren van het meerijden met de bakwagen, opbouwen van het terrein tot verven en kunstwerken opbouwen. Deze functie is iets voor jou als je een affiniteit hebt met kunst en als je gewoon graag de handen uit de mouwen steekt! De opbouw op Fort Ruigenhoek start in de derde week van maart. De afbouw start in de derde week van juni.

Publieksbegeleiders

Voor deze functie ben je het visitekaartje van Tweetakt, dus gastvrij en klantvriendelijk zijn is een vereiste. Als publieksbegeleider ben je aanwezig in de theaterzalen of op andere festivallocaties. Je scant de kaartjes, beantwoordt vragen van bezoekers of helpt mee tijdens de voorstellingen. Als publieksbegeleider ben je flexibel, vind je het niet erg als het ineens druk of juist even rustig is en kun je snel schakelen. Je bent representatief en staat graag in contact met de bezoeker. Je hebt affiniteit met het Tweetaktprogramma en vindt het leuk om van alle programmaonderdelen op de hoogte te zijn. Als jij je hierin herkent, is deze functie jou op het lijf geschreven!

Tostibar

Tostitijgers opgelet! Vind jij het leuk om alle Tweetakt-bezoekers te laten smullen, heb je daarnaast horeca-ambities en doe je graag gevarieerd werk? Dan is deze functie echt iets voor jou. In dit team ga je tosti’s bakken en ga je daarnaast het horeca-team ondersteunen bij allerlei klusjes waar ze hulp bij kunnen gebruiken. Ideaal om horeca-ervaring op te doen.

Catering

In de keuken staat het team in contact met de koks en de horeca om ervoor te zorgen dat het eten op tijd klaarstaat, zodat alle medewerkers, artiesten en vrijwilligers op tijd kunnen smikkelen. Als cateringvrijwilliger ben je gastvrij, vind je het leuk om mensen blij te maken met een hap en draag je zorg voor je werkomgeving. Daarnaast ondersteun je het horecateam en de keuken bij hand-en-spandiensten tijdens de piekmomenten in de Restaurantkas.

Kassa- & informatieteam

Ben jij betrouwbaar, enthousiast en geïnteresseerd in het theater- en muziekprogramma van Tweetakt? Als kassamedewerker ben jij het eerste aanspreekpunt voor de bezoeker. Tevens ben je de schakel tussen kaartverkoop en de deelnemende locatie. Je verkoopt kaartjes en geeft bezoekers de nodige informatie over voorstellingen. Je bent op de hoogte van het programma en weet dit over te brengen aan ons publiek. Kortom, je geeft advies op maat. Kassa-ervaring is fijn maar geen vereiste. Wij geven een kassa- en informatietraining waarin je kennismaakt met het festivalprogramma, de kaartverkoop en het kassasysteem. Vanwege de verantwoordelijkheden van deze functie is er een kleine vergoeding beschikbaar.

Fortgids

Als Fortgids ben je gastvrij en houd je toezicht op de kunstwerken op Fort Ruigenhoek. Je bent het visitekaartje van het festival en het eerste aanspreekpunt voor de bezoekers van de kunstwerken. Je draagt bij aan de ontspannen sfeer op het Fort. Tegelijkertijd ben je alert, flexibel en vind je het niet erg als er even niks te doen is óf als het juist heel druk is. Samen met de medewerkers en de andere vrijwilligers zorg je ervoor dat de kunstwerken er netjes bij staan en dat bezoekers op de hoogte zijn van de activiteiten. Heb jij mensenkennis, houd je ervan om in de buitenlucht te zijn en vind je het leuk om in gesprek te gaan over kunst? Dan is de functie van fortgids wat voor jou! Het is belangrijk dat je niet bang bent om een gesprek aan te gaan. Openheid naar de bezoeker, het kunstwerk en het tonen van initiatief staan in deze functie centraal.

Flexteam

Ben je flexibel en vind je het niet erg om verschillende klusjes op te knappen? Als flexer weet je niet altijd van tevoren wat je gaat doen tijdens je dienst. Je wordt ingezet waar je op dat moment nodig bent en neemt vaak meerdere taken op één dag op je. Het leuke aan dit team? Je krijgt sowieso een goed beeld van de verschillende afdelingen en werkzaamheden van het festival. Dit is een geschikte functie voor duizendpoten die graag van hot naar her worden gestuurd, maar die het ook niet vervelend vinden om af en toe te moeten wachten op een klusje. Je leert in dit team veel mensen uit andere teams kennen en bent zo een echte allrounder. Eerdere vrijwilligerservaring is fijn maar niet noodzakelijk.

Zweefmolenteam

We zoeken vrijwilligers die onze bekende Tweetakt Zweefmolen willen bedienen! De zweefmolen staat in het midden op Fort Ruigenhoek te vinden. Als bediener van de zweefmolen ben je oplettend, attent en ga je goed met kinderen om. Vind jij het leuk om zorg te dragen aan de zwevende Tweetaktbezoekers én de zweefmolen? Dan is dit iets voor jou! Vanwege de verantwoordelijkheid van deze functie is er een kleine vergoeding beschikbaar.

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes!

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play