27 maart
t/m 14 juni
nl en
Vrijwilligersfuncties Tweetakt
© Jelmer de Haas

Word vrijwilliger!

Vrijwilliger worden op Festival Tweetakt 2021?

Zonder vrijwilligers geen Tweetakt, dus zijn wij voor het komende festival weer op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor diverse functies. Zo maak je met de bouwploeg van de Neude een gezellig festivalplein, zorg je in het horecateam dat het onze bezoekers aan niets ontbreekt, duik je als gids op Fort Ruigenhoek diep in het programma, en voorzie je als kassamedewerker het Tweetakt-publiek van verse programmatips.

Meer informatie over alle functies vind je onderaan deze pagina!

Wat krijg jij van ons?

Vrijwilliger worden op Festival Tweetakt levert je – naast een mooie festivalervaring achter de schermen en het leren kennen van veel nieuwe mensen – het volgende op:

• Per gewerkte dienst een vrijkaartje voor een voorstelling naar keuze, en bij meer dan zes gewerkte diensten een festivalpasse-partout!
• Per gewerkte dienst twee consumptiemuntjes
• Lunch en/of avondeten, afhankelijk van de tijd van je dienst
• Voor bepaalde functies met een grotere verantwoordelijkheid (o.a. horeca, kassamedewerker) een vrijwilligersvergoeding
• Een uitnodiging voor de vrijwilligers-kick-off, vrijwilligersborrels en het Tweetakt-eindfeest voor medewerkers
• Een Tweetakt-t-shirt

Diensten & tijden

We vragen van alle Tweetakt-vrijwilligers een beschikbaarheid van minstens zes diensten. Hoe lang een dienst duurt wisselt en is afhankelijk van je functie. Uitzonderingen zijn de diensten op Fort Ruigenhoek. Daar beginnen we de dag om 10:30 uur en eindigen we samen om 18:30 uur. Vrijwilligers op het Fort krijgen daarom een kleine onkostenvergoeding.

Aanmelden & contact

Op dit moment is het niet mogelijk om je aan te melden als vrijwilliger voor het festival.

Functies

Alle vrijwilligersfuncties op Festival Tweetakt 2021. Kijk alvast of er iets voor jou bij zit!

Horeca op de Neude (18+)
Het horecateam zorgt ervoor dat de Tweetakt-bezoekers genieten van het eten en drinken in de Restaurantkas en op het terras. Het team zet in de vroege uurtjes de koffie voor de allereerste bezoekers en doet aan het eind van de avond het licht weer uit op de Neude. Lopen met borden, het aannemen van bestellingen, bier tappen en zorg dragen voor perfecte kopjes koffie hoort er allemaal bij, dus ervaring in de horeca is gewenst! Vanwege de verantwoordelijkheid en de late uren is er een vrijwilligersvergoeding beschikbaar.

Bouwploeg op de Neude
De bouwploeg zorgt ervoor dat een leeg Neude binnen twee weken wordt omgetoverd in een gezellig festivalplein én na afloop weer netjes wordt achtergelaten. Niet vies van flink aanpakken en gezellig klussen in de buitenlucht? Dan is dit iets voor jou! De opbouw vindt plaats in maart en in de derde week van april wordt de Neude weer afgebroken.

Bouwploeg op Fort Ruigenhoek
In de bouwploeg op Fort Ruigenhoek maak je het festivalterrein klaar en help je de kunstenaars met het opzetten van hun kunstwerken. Een creatieve en leerzame functie voor wie van kunst houdt en graag de handen uit de mouwen steekt. De opbouw op het fort start in de derde week van maart. De afbouw start in de derde week van juni.

Publieksbegeleiding
Als publieksbegeleider ben je het visitekaartje van Tweetakt, in de theaterzalen, op de Neude of op andere festivallocaties. Je scant kaartjes, beantwoordt vragen van bezoekers of helpt mee tijdens de voorstellingen. Gastvrij en klantvriendelijk zijn de sleutelwoorden!

Tostibar
Tostitijgers opgelet! In dit team bak je tosti’s (en help je bezoekers om hun eigen tosti’s te maken!) en sta je daarnaast paraat om het horecateam te ondersteunen bij allerlei klusjes. Een ideale functie om horeca-ervaring op te doen.

Catering
In de keuken werk je samen met de koks en het horecateam om ervoor te zorgen dat de lunch en het avondeten op tijd klaarstaan voor alle artiesten, medewerkers en je medevrijwilligers. Daarnaast ondersteun je de keuken en de horeca met hand-en-spandiensten tijdens de piekmomenten in de Restaurantkas.

Kassa- & informatie
Ben jij betrouwbaar, enthousiast en geïnteresseerd in het programma van Festival Tweetakt? Als kassamedewerker verkoop je kaartjes en informeer je bezoekers over voorstellingen en optredens. Het festivalprogramma, de kaartverkoop en het kassasysteem leren we je kennen in een speciale training. Vanwege de verantwoordelijkheid van deze functie is er een kleine vergoeding beschikbaar.

Zweefmolen
De Tweetakt-zweefmolen staat midden op de Neude en vanaf 19 april op Fort Ruigenhoek. Als bediener van de zweefmolen ben je oplettend, attent en ga je goed met kinderen om. Vanwege de verantwoordelijkheid van deze functie is er een kleine vergoeding beschikbaar. Bij je aanmelding kun je aangeven of je op de Neude of Fort Ruigenhoek aan de slag wilt. Beide mag ook!

Gids op Fort Ruigenhoek
Houd je van kunst en ga je daar graag over in gesprek met wildvreemden? Als gids op Fort Ruigenhoek ben je aanspreekpunt voor de bezoekers en houd je toezicht op de kunstwerken. Gastvrijheid en een actieve houding staan daarbij centraal. Voor deze functie is een kleine vergoeding beschikbaar.

Festivalgids op de Neude
Als festivalgids weet je álles over het programma van Festival Tweetakt. Onze afdeling Publiciteit brengt je volledig op de hoogte van alle ins en outs van het programma, zodat jij in staat bent om bezoekers te voorzien van de allerbeste persoonlijke tips. Een functie voor enthousiastelingen die niet op hun mondje zijn gevallen!

Flexteam
Ben je flexibel en vind je het leuk om verschillende klusjes op te knappen? Als flexer weet je niet altijd van tevoren wat je gaat doen tijdens je dienst. Je wordt ingezet waar je op dat moment nodig bent en neemt vaak meerdere taken op je. Een functie voor duizendpoten die graag het hele festival willen leren kennen. Eerdere vrijwilligerservaring is fijn maar niet noodzakelijk.

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes!

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play