Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

VluchtelingenWerk maatschappelijk partner van Festival Tweetakt in 2019

VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland en Festival Tweetakt slaan dit jaar de handen ineen!

العربية هنا

ትግርኛ እዚ

VluchtelingenWerk behartigt de belangen van vluchtelingen en asielzoekers in Nederland, vanaf het moment van binnenkomst tot en met de integratie in de Nederlandse samenleving. Festival Tweetakt is een jaarlijks kunstenfestival in Utrecht, met theater- en dansvoorstellingen, muziekoptredens en beeldende kunst. Geschikt voor alle leeftijden, van kleuters tot jongeren tot opa en oma. Festival Tweetakt vindt het belangrijk dat kunst en cultuur toegankelijk is voor iedereen. Een van de doelstellingen van het festival is om drempels weg te nemen en ook doelgroepen aan te spreken die normaal gesproken niet vanzelfsprekend met cultuur in aanraking komen. Dit geldt ook voor nieuwkomers. Festival Tweetakt en VluchtelingenWerk vinden elkaar in dit streven om cultuur voor en van iedereen te laten zijn.

De samenwerking omvat meerdere projecten:

Werkervaringstraject

Tweetakt biedt nieuwkomers de kans om als vrijwilliger werkervaring op te doen op het festival. Op deze manier worden mensen die interesse hebben in werken in de culturele sector betrokken bij het festival. Ze krijgen de kans om werkervaring op te doen in de evenementenorganisatie en versterken hun netwerk door de nieuwe contacten die ze opdoen tijdens het festival. Hier wordt niet alleen via VluchtelingenWerk, maar ook via Welkom in Utrecht voor geworven.

Behoor jij tot deze doelgroep en wil je graag deel uitmaken van Festival Tweetakt? En hou je van theater, dans, muziek of beeldende kunst? Meld je dan aan als vrijwilliger! We zoeken versterking in diverse vrijwilligersteams: als cateringmedewerker laat je het hele Tweetakt-team smullen van een diner, en als bouw & creatie vrijwilliger kun je voor allerhande klusjes worden ingezet: behangen, schilderen, of decoreren. Zo duik je als vrijwilliger bij Tweetakt diep in het festivalprogramma. Samen met jou maken we het festival mogelijk!

Als vrijwilliger doe je nieuwe contacten op, en kun je naar leuke voorstellingen tijdens het festival. Lijkt dit je wat? Meld je aan door deze Google Forms in te vullen.

Geef een Toegift

Festival Tweetakt probeert elk jaar een gevarieerd publiek aan te trekken. Een onderdeel hiervan is het samenwerken met maatschappelijke organisaties en actief uitnodigen van verschillende groepen. Een van de manier waarop dit gebeurt is het Geef een Toegift project. Vorig jaar werd Geef een Toegift door De Verenigde Podiumkunstenfestivals gelanceerd. Door het hele land wordt festivalpubliek opgeroepen een entreekaartje te kopen voor iemand met minder financiële middelen, om zo kunst en cultuur toegankelijk te maken voor een breder publiek. Dit jaar zet Tweetakt Geef een Toegift in voor vluchtelingengezinnen waar VluchtelingenWerk contact mee heeft. Bezoekers van Tweetakt kunnen bij het online bestellen van hun kaartjes een extra gezinskaart aanschaffen voor een vluchtelinggezin. Deze gezinnen kunnen zo genieten van een van de jeugdvoorstellingen op Festival Tweetakt.

Wil je een Geef een Toegift kaartje kopen en zo een vluchtelinggezin blij maken? Dat kan voor de voorstellingen ChitChat (4+) en Plock! (3+). Koop hier direct een kaartje voor een ouder of kind.

Vluchtelingkinderen

Met het project Time4You informeert VluchtelingenWerk kinderen van 8 tot 18 in azc’s tijdens speciale bijeenkomsten op kindvriendelijke wijze over allerlei onderwerpen waar ze mee te maken hebben, zoals de asielprocedure, kinderrechten en het leven in Nederland. Op deze manier krijgen ze handvatten om sterker in hun schoenen te staan en kunnen ze hun hart luchten. Festival Tweetakt ondersteunt dit project en plaatst een donatie-installatie op het festivalcentrum om geld in te zamelen voor dit project.