Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

Van gouden meezingers tot poëzie in allerlei dialecten

Sinds mensenheugenis wordt er gezongen in onze moerstaal, maar nu lijkt Nederlandstalige muziek hipper dan ooit. Van gouden meezingers in een modern jasje, tot poëzie in allerlei dialecten. Opvallend veel jonge muzikanten met duidelijk internationale invloeden omarmen onze taal. Festival Tweetakt heeft een eer hoog te houden als het aankomt op het programmeren van spannende, mooie en frisse Nederlandstalige muziek. Daarom nu uiteenlopende muziekacts, met allemaal de Nederlandse taal als gemene deler, gepresenteerd in één weekend. Tweetakt goes Dutch!  

Zaterdag 13 en zondag 14 april 2019 zal het festival een mooie staalkaart van Nederlandse acts laten zien. Zaterdagmiddag bijt Roos Rebergen het spits af in de intieme setting van de Trekkerschuur op Festivalplein op de Neude. Zij is terug van weggeweest en zal solo of in kleine bezetting, een mooie mix van oud en nieuw materiaal ten gehore brengen.

Daarna zal in de Podiumkas op de Neude vooral Vlaams klinken, meer specifiek: West-Vlaams en Zeeuws-Vlaams, want Wannes Cappelle en Broeder Dieleman slaan de handen ineen voor een gezamenlijk optreden, begeleid door cellist Frans Grapperhaus.

Headliner van de zaterdagavond is Roxeanne Hazes die als ‘Dochter Dré’ al jaren aan de weg timmert met haar vaders muziek, maar sinds kort het levenslied in een geheel nieuw, eigen, poppy jasje heeft gestoken. Als support-act komt de roodharige femme fatale MEROL ons hart veroveren en na afloop gaan de voetjes van de vloer bij de dj’s van Hollandse Drop.

Dit is nog maar het begin, meer namen, ook voor de zondag, worden de komende tijd bekend gemaakt.

Muziekprogramma Festival Tweetakt 2019

Elke woensdag tot en met zondag tussen 29 maart en 14 april worden er meerdere live acts per avond geprogrammeerd, op zaterdag en zondag ook ‘s middags. Het totaal beslaat een aanstekelijk programma met nieuwe, aanstormende talenten en bekende artiesten uit binnen- en buitenland, leuk voor jong en oud. Twee vrijdagen staan in het teken van hiphop. Meer namen worden de komende maanden bekend gemaakt.