Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

Van afropop tot Yallah! Yallah!

Tot nu toe was de line-up van Tweetakt 2019 al zeer divers. Nu het festival al deze maand begint, vallen de laatste puzzelstukjes op hun plek!

Heel blij zijn we met een avond vol entertainment verzorgd door Het Gezelschap en Josbros op zaterdag 30 maart. De brutale rapper Josbros mag het spits afbijten. Het Gezelschap is het nieuwe project van nachtburgemeester van Dordrecht Juno Rissema, BrandWerk-MC Diggy Rast en De Likt-frontman Jordy Dijkshoorn. Verwacht rake poëzie, vermengd met hiphopelektro en een vleugje blues. Aan deze avond wordt nog een act toegevoegd.

De avond met Karel en Ploegendienst op vrijdag 5 april wordt gehost door Stranded FM, de Utrechtse onconventionele internetradio, die zowel nieuwe innovatieve acts als vergeten geluiden onder de aandacht brengt. De dj’s Tala Drum Corps, Curling en Too Many Creeps draaien de avond aan elkaar.

Zaterdag 6 april staat de Neude in het teken van het Midden-Oosten. ’s Middags laat de band DYAR horen hoe Syrische en westerse muziek uitstekend samengaan. Eén plus één is drie! ’s Avonds zijn er drie acts die hun roots hoog in het vaandel hebben staan. De Syrische Bu Kolthoum heeft de Tarab muziek waar hij mee is opgegroeid gecombineerd met hiphop en r&b, wat een nieuwe ‘soefi-sound’ heeft opgeleverd. De drie Iraakse muzikanten van Babylon Trio brengen hedendaagse Iraakse muziekstijlen ten gehore, terwijl de Utrechtse Prace diep Marokko is ingedoken voor zijn nieuwe project samen met zangeres Chaimaa Rochdi. De dj’s van Yallah! Yallah! zorgen voor Arabische grooves tussen de acts door.

Ook de afropop sound is present op vrijdag 12 april! Niemand minder dan de Ghanees Amartey zal met The Band Recraft het podium bestijgen en ons meenemen naar een zwoel zomers Afrika. Hij weet als geen ander r&b, reggae en hiphop te mixen tot een aanstekelijk dansbaar geheel. Deze avond wordt nog aangevuld met één of meer acts.