Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

Vaders opgelet!

Zondag 16 juni is de laatste dag van Festival Tweetakt 2019. Maar het is ook vaderdag! En waar kun je nu beter vaderdag vieren dan op Fort Ruigenhoek? 

Het forteiland leent zich uitstekend voor een ontdekkingsreis met je kind, langs kunstwerken in en op de bunkers, via de zweefmolen en de skelters naar indrukwekkende voorstellingen van Tuning People en Yinka Kuitenbrouwer. Onderweg op je reis klinkt exotische muziek! Lees hieronder het programma in detail.

Programma laatste festivaldag

12:00 – 12:15 Klankkostuum (6+) – Tuning People (Trekkerschuur)
13:00 – 13:40 HonderdHuizen (10+) – Yinka Kuitenbrouwer (Bunkerruimte)
13:15 – 13:30 Klankkostuum (6+) – Tuning People (Trekkerschuur)
14:00 – 14:30 Sanem Kalfa & George Dumitriu (Buiten)
15:00 – 15:40 HonderdHuizen (10+) – Yinka Kuitenbrouwer (Bunkerruimte)
16:00 – 16:30 Sanem Kalfa & George Dumitriu (Buiten)

In de voorstelling Klankkostuum (6+) van Tuning People zie je hoe de bewegingen van een danseres worden omgezet in geluid. De danseres is als een marionet verbonden aan kabels, zal ze het met haar bewegingen winnen van het geluid?

Yinka Kuitenbrouwer vertelt verhalen aan de hand van foto’s in HonderdHuizen (10+). Ze heeft 100 mensen gevraagd naar wat ‘thuis’ is, en dat levert even zoveel verhalen op. Wat betekent thuis voor jou?

Sanem Kalfa & George Dumitriu noemen Amsterdam inmiddels ‘thuis’, maar hun wieg heeft elders gestaan. Ze staan bekend om de intimiteit van hun optredens, in welke taal Sanem ook zingt, en welk instrument George ook bespeelt.

We zouden bijna vergeten dat er ook nog tien kunstwerken te bewonderen zijn op het fort. Menig vaderhand wordt vastgepakt wanneer de jongsten onder ons de donkere bunkers binnenstappen waar CineChine staat opgesteld. Samen Het Potdekselorgel bespelen kan ook! Of help je kind het allermooiste vlaggetje te maken bij [kites] S O S vlaggetjes van Roberto Tjon A Meeuw. Leuk om alvast te bekijken: de interviews met de kunstenaars!