Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

Tweetakt neemt op zondag 14 april Podium Hoge Woerd over

In 2019 presenteert Festival Tweetakt voor het derde jaar op rij een programma in Podium Hoge Woerd. Op zondag 14 april neemt Tweetakt Podium Hoge Woerd compleet over, met de theatervoorstelling Muziek van Beneden (5+) en leuke randprogrammering.

Muziek van Beneden (5+) door Het Houten Huis

Tweetakt presenteert op 14 april om 15.00 Muziek van Beneden (5+), van Het Houten Huis. Een familievoorstelling vol humor, beeldende poëzie en meeslepende livemuziek, voor iedereen die buren heeft! De voorstelling gaat over een straat ver weg van de natuur, waar mensen en andere dieren dicht op elkaar wonen. Ze kennen elkaar en toch ook niet. Ze leven langs elkaar heen, maar zijn ook samen. De buurman beneden broedt op een reusachtig ei. Die van daarnaast is alle dagen ziek, maar heeft écht niemand nodig. ’s Nachts sluipt er een tijgermeisje door de straat. De pianoleraar op de hoek heeft geen werk en speelt alleen voor zichzelf. En de hoofdpersonage? Dat is een konijn. Morgen geeft ze een feest.

Randprogramma

Bij deze voorstelling zijn leuke extra’s voor het publiek om te doen. Voor aanvang van de voorstelling wordt de foyer van Podium Hoge Woerd omgetoverd in een ontmoetingsplek. Bezoekers van Festival Tweetakt kunnen hier brieven naar elkaar sturen om elkaar beter te leren kennen. Er is een postloket en een heuse mini-postbode bezorgt de brieven bij de wachtende bezoekers.

Na de voorstelling kunnen kinderen meedoen aan de Tweetakt Theaterworkshop. In een uur leren zij van ervaren theaterdocenten hoe ze zelf toneel kunnen spelen. De workshop start om 16.30 uur.