Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

Twee van de vijf zag je bij ons!

Onlangs zijn de vijf genomineerden van de Zapp Theaterprijs 2019 bekend gemaakt. Door het hele land hebben kinderen van 6 tot en met 12 jaar het afgelopen seizoen gestemd op hun favoriete theatervoorstelling. Daar zijn vijf voorstellingen uitgekomen met de meeste stemmen. Vijf genomineerden, waarvan je er twee ook op Festival Tweetakt hebt kunnen zien! Dat had onze neus voor jeugdtheater goed geroken!

Vadertje & Moedertje (6+) van BonteHond stelde in de grote zaal van Theater Kikker een aantal issues aan de kaak over de middeleeuwse rollenspellen in roze en blauw. Hallo familie (8+) van Maas theater en dans speelde de blauwe zaal van de Stadsschouwburg Utrecht plat met een fantasierijke voorstelling over feestende ouders en andere wonderlijke wezens, gezien door de ogen van een kind.

Deze twee voorstellingen deden het dit jaar dus goed in jonge, kritische kinderogen, net als Cellokrijgers van Oorkaan / Cello Octet Amsterdam, Hamlet, de familievøørstelling van Theater Rotterdam en De Krijtkring van De Toneelmakerij. 

De komende maanden is een heuse 9-koppige kinderjury aan de beurt. Rosalie (10), Quintin (12), Nick (10), Victoria (11), Ibrahim (11), Fiene (10), Merle (9), Fayrouz (9) en Luca (12) mogen gaan beslissen welke van de vijf genomineerden naar huis gaat met de Zapp Theaterprijs 2019! De uiteindelijke winnaar wordt in september bekendgemaakt.