Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

'The Floor is Yours' Breakdance Workshop en Exhibition Battle

Festival Tweetakt organiseert op zondag 26 mei in samenwerking met Jeugdfonds Cultuur Utrecht The Floor is Yours: een Breakdance Workshop en Exhibition Battle. Kinderen kunnen leren breakdancen van de Utrechtse Underdogz crew, om vervolgens in de Exhibition Battle te bewonderen wat ervaren breakdancers allemaal kunnen.

De Breakdance Workshop en Exhibition Battle van The Floor is Yours vinden plaats op Fort Ruigenhoek op zondag 26 mei van 13.00 tot 15.00 uur. De Utrechtse Underdogz crew leert kinderen en jongeren tussen 13.00 en 13.30 eerst alle fijne kneepjes van het breakdancen in de Breakdance Workshop. Daarna kunnen de jongeren van 13.30 tot 15.00 de moves en skills van een aantal jonge en ervaren breakdance kunstenaars bewonderen in the Exhibition Battle.

Jeugdfonds Cultuur Utrecht zorgt dat kinderen uit gezinnen met een minimuminkomen kunnen meedoen aan lessen kunstbeoefening. Zo leren kinderen zich beter te uiten en presenteren, krijgen ze meer zelfvertrouwen en kunnen ze hun talent ontdekken. Sinds 2017 zijn ze gestart met het project The Floor is Yours, een project met een serie van tien breakdancelessen die op verschillende locaties in heel Nederland gegeven wordt. Dit project geeft kinderen de kans te dansen en deel uit te maken van een groep. Het wordt sinds 2017 twee keer per jaar georganiseerd door het Jeugdfonds Sport & Cultuur, Mad Skills, de Nederlandse Breakdance League en het programma Utrecht Danst van ZIMIHC.

Intermediairs van Jeugdfonds Cultuur Utrecht kunnen voor dit event gratis entreekaartjes aanvragen voor kinderen/jongeren uit gezinnen met een laag inkomen, zodat deze jongeren ook van kunst en cultuur kunnen genieten.

Naast deze breakdance evenementen is Fort Ruigenhoek ook regulier geopend op zondag 26 mei. Er is allerlei avontuurlijke beeldende kunst te zien en er zijn spelactiviteiten, zoals skelters, een zweefmolen en verschillende workshops. Het fort is open van 11.00 tot 18.00 uur. Een kaartje geeft entree voor de hele dag.