Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

Roberto met zijn boodschap de wereld over

Op Fort Ruigenhoek is Roberto Tjon A Meeuw een van de kunstenaars die nieuw werk laat zien. Maar het forteiland is niet het enige eiland dat Roberto gebruikt als podium om iedereen te vertellen dat we beter met onze aarde moeten omgaan. Ook op het eiland Tobago, ongeveer anderhalf keer zo groot als Texel (het hoort bij Trinidad en ligt in het Caribisch gebied), gebruikte Roberto afgedankte kites om zijn boodschap over te brengen.

Roberto versneed 40 vierkante meter aan kites voor het kunstevent ‘Leve 2019’ op Tobago. Dat is een exclusief evenement waarbij verschillende creatievelingen, modeontwerpers, culinaire kunstenaars en innovatievelingen samenkomen, die streven naar een betere, duurzamere levensstijl in het Caribisch gebied.

Onder de bezielende leiding van Roberto ging een groep van 64 tieners aan de slag met vlaggetjes gemaakt van kites, om over onze hoeveelheid afval na te denken. Ze stencilden er vissen op ter ere van het kleurrijke onderwaterleven, dat door ons afvaloverschot op veel plekken wordt bedreigd. Ook op Tobago werden de vlaggetjes opgehangen, om de wereld een stukje mooier te maken, en zo afval te verheffen tot kunst.

Bekijk hier een reportage over het project van Roberto op Tobago. Lees verder over wat Roberto beweegt in de Trinidad Express of bekijk een interview gemaakt door Loop, een grote nieuwssite in het Caribisch gebied.

De vlaggetjes van Roberto zijn nog tot en met 16 juni te zien op Fort Ruigenhoek. En de workshop Vlaggetjes maken is elke zondag doorlopend van 11 tot 18 uur te doen!