25 juni t/m 10 juli 2022
nl en
Foreigners - Quentley Barbara
Foreigners - Quentley Barbara

Quentley Barbara

Oude kranten en kartonnen dozen zijn de materialen waar Quentley Barbara zijn monumentale sculpturen mee maakt. De van Curaçao afkomstige Barbara verbaast zich in Nederland over het gemak waarmee spullen hier worden afgedankt en weggegooid. Dat zijn buitensculpturen van papier en karton na verloop van tijd aangetast door weersomstandigheden in elkaar zakken, is onderdeel van hun levenscyclus. Voor zijn afstudeerwerk Foreigners, waarvoor hij zijn familieleden portretteerde in hoofden van karton en ducttape, won hij de Jan Roëde Prijs. Speciaal voor Tweetakt maakt hij een nieuw buitensculptuur.

Quentley Barbara groeide op in Curaçao en studeerde in 2018 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag. Hij won onder andere de prijs Best of Graduates 2018 bij Galerie Ron Mandos in Amsterdam. Verder heeft hij werk geëxposeerd bij onder meer Museum Beelden aan Zee in Scheveningen, Het HEM in Zaandam en Museum Rijswijk.

onze nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste festivalnieuwtjes!

icon_arrow-back icon_arrow-prev icon_arrow-right icon_laicos-bf icon_laicos-gi icon_laicos-tt icon_laicos-ty spacer_wiggle-red icon_play