Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

De Zijlijn

BonteHond / DOX

Locatie wordt nog bekend gemaakt

Maak je klaar voor elf vrouwen, vier mannen en een heleboel lawaai.

Koop passe-partout

De voetbalkantine is het territorium van de man. Dat is zo en dat blijft zo want dat is altijd al zo geweest. Een wereld vol geschreeuw, gejuich, slappe koffie in plastic bekertjes, meters bier, gehaktballen, Nederlandstalige hits, barkrukken en testosteron. Maar maak je borst maar nat, want hier komen de vrouwen. Alles gaat veranderen. Alles wordt anders. Niets blijft zoals het was. Je ziet het in een emancipatievoorstelling in de derde helft, met elf vrouwen, vier mannen en een heleboel lawaai.

Theatergezelschap BonteHond maakt uitdagend, fysiek en toegankelijk theater voor een jong publiek en een publiek dat zich jong voelt. Vanuit standplaats Almere spelen ze in chique theaters en op artistieke festivals, maar ook in gezellige buurthuizen en op drukke scholen. Ze reizen de hele wereld over met hun producties en laten zich niet graag in een hokje plaatsen. Artistiek leider van BonteHond is René Geerlings.

DOX is hét Utrechtse huis voor jong podiumtalent uit verschillende (sub)culturen. Bij DOX zijn talentontwikkeling en het maken van voorstellingen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Urban arts als spoken word en hiphop, oftewel de leefwereld van jongeren, zijn een belangrijke bron van inspiratie. Hun voorstellingen worden geprezen door pers en publiek. 

Credits

Concept en regie: Judith Faas
Tekst: Sanne Schuhmacher
Regieassistentie: Millie Lijbers

Tijden

27 maart20.30 - 21.30
28 maart17.00 - 18.00(Première)
29 maart15.30 - 16.30
29 maart19.00 - 20.00

Prijzen

  • €16,50 Volwassenen
  • €10,- Tot 18 jaar
  • €10,- Student
  • €10,- CJP online
  • €10,- U-pas
  • Toegankelijkheid

  • Koop passe-partout