Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

De Waarheid

Theater Stap / Tuning People

Stadsschouwburg, Blauwe Zaal

Alles uit de kast voor een ode aan dat wat anders dan anders is.

Koop passe-partout

In onze maatschappij draait alles om perfectie. Elke afwijking van het normale wordt als een last gezien. Tuning People en Theater STAP strijden voor verscheidenheid en verbeelden dromen die nooit zullen uitkomen.

Met een kinderlijke naïviteit viert De Waarheid het kwetsbare leven vol verlangen(s). Kleurrijk, energiek en vol verrassingen. Met een optocht vol opvallend geschminkte figuren, getooid in potsierlijke kostuums en gewapend met kartonnen karren en bellen.

Theater STAP is een theatergezelschap dat voorstellingen maakt waarin mensen met een mentale handicap centraal staan. In 2019 stonden ze op Tweetakt met de reprise van tu’tu, de hit uit 2006 waarmee ze verschillende prijzen hebben gewonnen.

De manier waarop Tuning People verschillende kunstdisciplines samenbrengt, past heel goed bij Theater STAP. STAP-acteurs dansen namelijk altijd theatraal, acteren heel fysiek en muziek speelt altijd een prominente rol in hun voorstellingen. Tuning People is een graag gezien gast van Festival Tweetakt. Het Vlaamse collectief bracht in 2019 de coproducties ChitChat en Rita op de Utrechtse planken. Op de laatste festivaldag van 2019, zondag 16 juni, is de voorstelling Klankkostuum – waarmee het voor de eigenzinnige makers van het collectief allemaal begon – te zien op Fort Ruigenhoek.

Credits

Concept, choreografie, scenografie en regie: Wannes Deneer, Jef Van gestel, Karolien Verlinden
Spel: Theater STAP
Muziek: Jochem Baelus
Kostuums: Wim Muyllaert
Licht: Barbara De Wit
Techniek en productie: Eric Clauwens, Bert De Mulder
Co-creatie: Tuning People, Theater Stap

Met de steun van de Vlaamse Overheid.

Tijden

12 april16.30 - 17.30

Prijzen

  • €16,50 Volwassenen
  • €10,- Tot 18 jaar
  • €10,- Student
  • €10,- CJP online
  • €10,- U-pas
  • Toegankelijkheid

  • rolstoelvriendelijk
  • Koop passe-partout