Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

Softies

fABULEUS / Hanna Mampuys

Theater Kikker, Grote zaal

Zacht is het nieuwe stoer! Virtuoze dans- en circusvoorstelling waarin alles draait om kwetsbaar durven zijn.

Koop passe-partout

Drie acrobaten nemen het tegen elkaar op in een fysiek spel: het ene moment ruw en spectaculair, het volgende vloeiend en teder. Ze vechten, springen, duiken en vangen elkaar op. Samen zoeken ze het gevaar op, maar tegelijk komen ze ook gevaarlijk dicht bij elkaar. Softies doorbreekt de clichés over wat stoer is en wat flauw, over hoe meisjes en jongens zich gedragen, over hoe circus of dans er zou moeten uitzien.

Hanna Mampuys is fysiek performer, acrobate en circusmaker. Ze begon als jonge danser bij fABULEUS, richtte in 2013 het circuscollectief Deux Sans Trois op, en maakte de voorstelling TYPO, waarmee ze enkele jaren toerde door binnen- en buitenland. Nu werkt ze met Toon Van Gramberen verder onder de naam There There Company. Samen maken ze voorstellingen op de grens tussen circus en dans. Hanna danst ook bij Cie Woest en werkt als coach en jurylid voor de Rotterdamse circusopleiding Codarts.

fABULEUS uit Leuven produceert dans en theatervoorstellingen en heeft de artistieke samenwerking tussen jong talent en ervaren makers centraal staan. Ze bereiken met hun producties een breed publiek van alle leeftijden, met speciale aandacht voor jongeren en kinderen. In 2016 won fABULEUS de Ultima voor de Podiumkunsten 2016, de cultuurprijs van de Vlaamse Gemeenschap.

Softies beleeft haar Nederlandse première op Tweetakt!

Credits

Creatie Hanna Mampuys 
Spel Agustina Ballester, Leon Borgens en Piet Van Dycke 
Dramaturgie Marie Peeters 
Artistiek advies Randi De Vlieghe, Toon Van Gramberen 
Productie fABULEUS  
Coproductie STUK 
Met de steun van Circuscentrum, de stad Leuven en de Vlaamse Gemeenschap

Tijden

3 april13.00 - 14.00(Première)
3 april19.00 - 20.00

Prijzen

  • €16,50 Volwassenen
  • €10,- Tot 18 jaar
  • €10,- Student
  • €10,- CJP online
  • €10,- U-pas
  • Toegankelijkheid

  • rolstoelvriendelijk
  • Koop passe-partout