Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

8.2

hetpaleis / fABULEUS / Moussem Nomadisch Kunstencentrum

Stadsschouwburg, Douwe Egberts Zaal

In deze fascinerende dansmedley vol rapflows en moves leer je het rapgenre pas echt goed kennen

Koop passe-partout

Choreograaf Radouan Mriziga liet zich inspireren door een oude liefde: rapmuziek. Samen met zeven jonge dansers focust hij op alles wat rap uniek maakt: het ritme, de flow, de statements en de gebaren. De complete rapgeschiedenis komt aan bod, van de grandmasters uit de vorige eeuw tot Kendrick Lamar van nu. Zo probeert Mriziga de essentie te vatten van een muziekstijl die trends overstijgt en generaties overleeft door zichzelf telkens opnieuw uit te vinden. 

Bij een voorstelling op en over rapmuziek verwacht je wellicht loeiharde muziek, veel obscene gebaren en geleuter over geld en seks. Maar zo loopt het helemaal niet in 8.2. Het genre is hier een vehikel voor, of zelfs de expressie van wat een generatie bezig houdt.”  Etcetera

“De zeven dansers zijn prachtig om te zien, in al hun overgave, ­diver­siteit en kleurrijke outfits. Samen met choreograaf Radouan Mriziga brouwden ze een fascinerende medley, vol rapflows en moves. Dat gebeurt vaak zonder muziek, terwijl ze steppend complexe ritmes creëren en daarbovenop rhymes citeren. Die ‘naakte’ aanpak legt de componenten van het genre bloot én be­nadrukt het unieke be­wegingsvocabularium.” **** De Standaard

Radouan Mriziga (Marokko, 1985) volgde een dansopleiding in Tunesië en studeerde daarna aan P.A.R.T.S in Brussel. Sinds 2014 wordt hij ondersteund door Nomadisch Kunstencentrum Moussem. Radouan maakte eerder drie voorstellingen: 55 (2014), 3600 (2016) en (2017), waarin hij de relatie tussen dans en architectuur onderzoekt en de mens portretteert als een evenwichtsoefening tussen intellect, lichaam en geest.

hetpaleis is een podiumkunstenhuis voor kinderen, jongeren en kunstenaars in het centrum van Antwerpen en het grootste jeugdtheater in de Benelux. hetpaleis maakt, presenteert en organiseert theater- en dansproducties, muziekperformances, kunsteducatieve workshops en andere activiteiten, en wil dat alles toegankelijk maken voor een breed en superdivers publiek.

fABULEUS uit Leuven produceert dans- en theatervoorstellingen en heeft de artistieke samenwerking tussen jong talent en ervaren makers centraal staan. Ze bereiken met hun producties een breed publiek van alle leeftijden, met speciale aandacht voor jongeren en kinderen. In 2016 won fABULEUS de Ultima voor de Podiumkunsten 2016, de cultuurprijs van de Vlaamse Gemeenschap.

Bij het Moussem Nomadisch Kunstencentrum ligt de focus op artiesten met een link naar of openheid voor de landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Het kunstencentrum richt zich op een divers stedelijk publiek en kiest er bewust voor om haar activiteiten te integreren binnen reguliere kunsthuizen in Vlaanderen, Brussel en Europa.

Credits

Choreografie, concept en vorm: Radouan Mriziga
Dansers: Tars Couvreur, Amina Iddrisu, Mimbi Lubansu, Ebe Meynckens, Nick Van de Velde, Julie Van Minnebruggen en Sadie Vermeiren
Assistentie choreografie: Maïté Jeannolin
Kostuums Lila John
Productie hetpaleis, fABULEUS en Moussem Nomadisch Kunstencentrum Coproductie STUK
Steun van de Vlaamse Gemeenschap, de provincie Antwerpen, de stad Antwerpen, Leuven en Brussel en de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid.
Tax Shelter fondsenwerving: Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius/Isabelle Molhant.

Tijden

4 april19.30 - 20.30

Prijzen

  • €16,50 Volwassenen
  • €10,- Tot 18 jaar
  • €10,- Student
  • €10,- CJP online
  • €10,- U-pas
  • Toegankelijkheid

  • rolstoelvriendelijk
  • Koop passe-partout