Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

tu’tu

Theater Stap

Stadsschouwburg, Blauwe Zaal

Remake van dartele kleutertheater-hit uit 2006 met een prentenboekachtig decor en soundscape om van te smullen.

Koop passe-partout

Drie buren wonen gemoedelijk naast elkaar. Drie buren die gluren. Over een haag, door een raam, vanaf het dak. Ze komen elkaar geregeld tegen: bij de eendjes, op verjaardagsfeestjes en in hun dromen. Op een dag bekent één van hen dat hij nog nooit gedoken heeft: veel te gewaagd. Een zwembad wordt gevuld en de twee anderen proberen de derde buurman mee in het water te krijgen. 

tu’tu is een voorstelling over grasmachines, over koetjes en kalfjes, over groot en klein, over gras dat elders groener is, over lukken en mislukken, over buxussen en vogelnestjes en vooral over buren die gluren! Het dartelt van speelsheid en eerlijke naïviteit. In 2006 werd de voorstelling met enthousiasme onthaald en genomineerd voor de Cultuurprijs Vlaanderen in de categorie Jeugdtheater.

“Het is een levend prentenboek dat je pagina na pagina bekijkt. Je krijgt de tijd om details op te nemen, je geniet van het tafereel, en dan pas sla je de pagina om.” – Tuur Devens in De Bond

Theater Stap is een professioneel theatergezelschap dat voorstellingen maakt waarin mensen met een mentale beperking centraal staan. De drie acteurs die tu’tu elf jaar geleden speelden, nu meer heertjes dan jongens, maken nog steeds deel uit van Theater Stap. Rik Van Raak is ondertussen vijftig, met meer dan dertig jaar trouwe dienst. Luc Loots reisde met meerdere voorstellingen naar andere werelddelen en speelt zelfs een solovoorstelling. Gert Wellens heeft naast zijn theaterervaring carrière gemaakt als filmacteur. 

Theater Stap stond eerder op Tweetakt. Zo’n 15 jaar geleden met OOK, geregisseerd door Sidi Larbi Cherkaoui en Nienke Reehorst. In 2016 was To Belong te zien, een dansvoorstelling over saamhorigheid van choreograaf Koen de Preter met de spelers van Theater Stap.

Stadsschouwburg Utrecht is co-producent van Festival Tweetakt.

Credits

Regie: Daphne Laquière
Spel: Luc Loots, Rik Van Raak en Gert Wellens
Dramaturgie: Ann Saelens
Muziek: Bo Spaenc

Trailer tu’tu (2006)

Tijden

14 april16.00 - 16.40

Prijzen

  • €10,- Volwassenen
  • €7,50 Tot 18 jaar
  • €7,50 Student
  • €7,50 U-pas
  • Toegankelijkheid

  • language no problem
  • rolstoelvriendelijk
  • vooral visueel
  • Koop passe-partout