Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

The Greatest Show on Earth

Louis Janssens & Timo Sterckx / d e t h e a t e r m a k e r

Theater Kikker, Grote zaal

Jonge theatermakers schrijven geschiedenis met deze show (en dat is niet overdreven).

Koop passe-partout

The Greatest Show on Earth is de ambitieuze afstudeervoorstelling van Louis Janssens en Timo Sterckx. Een show over geschiedenis, afstuderen en beginnen. Want ja, zodra je bent afgestudeerd begint het: zelf geschiedenis maken.

Geschiedenis staat niet vast, mensen maken het. Het gaat er steeds om wie het samenstelt, wie er deel van uitmaakt en wie niet. The Greatest Show on Earth gaat over wie er in het licht staat, en wie in de coulissen. Het is een spel van opkomen en afgaan van mensen die dingen proberen, uitvinden, hopen, bedenken, uitspreken en vergeten. Louis & Timo maken theater van het boek Europeana, een zeer korte geschiedenis van de twintigste eeuw van Patrik Ourednik. Integraal en uit het hoofd. Het zou weleens een lang verhaal kunnen worden (dus meteen even praktisch: tijdens de voorstelling mag je in nood, als je moet plassen ofzo, de zaal uit en weer in).

“Hopelijk begint deze prachtig diverse groep jongeren aan het schrijven van hun eigen geschiedenissen op het ¬toneel, nu ze de vorige eeuw onder de loep heeft genomen.”De Standaard

The Greatest Show on Earth demonstreert de toekomstige moeilijkheden – het falen, het opkomen en het afgaan – waartegen theatermakers zullen botsen bij het vertellen van een steeds inclusievere geschiedenis. Maar het is op z’n minst een moedige poging om mee te schrijven aan zo’n verhaal.”Etcetera

Louis Janssens en Timo Sterckx studeerden met deze voorstelling af aan het KASK in Gent. De voorstelling werd geselecteerd voor Theater aan Zee 2018 en won de Horlait-Dhapsens prijs.

Louis richtte samen met Ferre Marnef het gezelschap Compagnie DeSnor op. Samen met Timo maakten ze de voorstelling #BOS, een enorme klapper op Tweetakt 2016. Louis stond vaker op Tweetakt: met Galileo (2018) en met zijn danssolo Ouvertures (2017).

Credits

Concept en regie: Timo Sterckx en Louis Janssens
Spelers: Timo Sterckx, Louis Janssens, Lisah Adeaga, Renée Leerman en Daniël Djissenou
Techniek en lichtontwerp: Eva Dermul
Mentoren: Willem de Wolf en Bauke Lievens
Met de steun van: d e t h e a t e r m a k e r
In samenwerking met: Zuidpool en KASK Drama
Met dank aan: CAMPO, Vooruit, Cie. de KOE, Frederik le Roy, Fabrice Delecluse, Gregory Abels, Elsemieke Scholte, Ferre Marnef, Elke Huybrechts, Laura Van Lokven en Simon Baetens Europeana, een zeer korte geschiedenis van de twintigste eeuw, Patrik Ourednik. Vertaling: Edgar de Bruin.

Tijden

8 april19.00 - 22.20(Première)

Prijzen

  • €10,- CJP
  • €16,- Volwassenen
  • €10,- Tot 18 jaar
  • €10,- Student
  • €10,- U-pas
  • Toegankelijkheid

  • rolstoelvriendelijk
  • Koop passe-partout