Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

Studio Shehrazade

Kloppend Hert

Theater Kikker, Grote zaal

Beeldende en poëtische voorstelling vol humor over dromen, verlangen, vrijheid en liefde.

Koop passe-partout

Stel dat er een zwart gat is, waar je ongeremd jezelf kunt zijn. Een plek zonder moraal of taboes, zonder opgeheven wijsvingertjes en bemoeierige buitenwereld. Een plek om vrij te zijn, om lief te hebben, om je geheime geliefde daadwerkelijk te ontmoeten. Studio Shehrazade is zo’n plek. Daar vinden twee mannen, een Ghanees en een Irakees, elkaar. Daar sneuvelen de taboes. What happens in the Box, stays in the Box.

Deze zinderende danstheatervoorstelling is geïnspireerd op de fotostudio Studio Shehrazade in Beiroet, die eind jaren veertig opende. Libanezen lieten zich hier discreet fotograferen: hun ware aard en geheime fantasieën brachten ze hier in beeld. For their eyes only.

Theatraal, poëtisch en vol humor stellen de makers issues aan de kaak die er bestaan rondom het thema genderdifferentiatie. Het dominante manbeeld zetten ze volledig op zijn kop met een homo-erotische scène, een grote maffe transgenderhaan en een dictator achter een kinderwagen. 

“Studio Shehrazade is een erg associatieve compilatievoorstelling: radicaal, grappig, schurend.” – De Standaard 

Haider Al Timini (1979, Bagdad) is acteur en theatermaker. Als zesjarige verhuisde hij van Irak naar België. De taal sprak hij niet, dansen kon hij wel. Via hiphop en breakdance kwam hij in de theaterwereld terecht. Samen met Bart Capelle en Brigitte Mys vormt Haider het gezelschap Kloppend Hert. Zij maken muzikaal theater dat vertrekt vanuit menselijke verhalen, waaronder een maatschappelijke, economische en politieke realiteit sluimert. Haider maakte in 2015 op Tweetakt enorme indruk met zijn solo Ich bin wie Du en de voorstelling Bite the hand that feeds you. In 2017 was hij ook op Tweetakt te zien, met zijn voorstelling UTOPERA.

Gorges Ocloo (1988, Koforidua) is muzikant, theatermaker, danser en performer, afkomstig uit Ghana. Gorges houdt ervan om als politiek (in)correcte persoon de grenzen af te tasten van theater, en esthetiek. Hij laat zich als maker sterk inspireren door voodoo. Zijn eerste eigen voorstelling maakte hij met Hilde Van Mieghem: Scarlet Anansi Ocloo (2015). Met Sarah Baur creëerde hij Blackfacing/Whitewashing (2017). 

Credits

Spel en regie: Gorges Ocloo en Haider Al Timimi
Co-regie: Renée Goethijn
Choreografie: Georgina Del Carmen Theunissen
Dramaturgie: Bart Capelle
Scenografie: Sven Roofthooft
Lichtontwerp: Reynaldo Ramperssad
Kostuums: Marij de Brabandere
Affiche: Mario Debaene
Techniek: Valentin Boucq en Ramon Blancquaert
Productie assistentie: Elise De Vos

Een coproductie van Kloppend Hert en ARSENAAL/LAZARUS en met Vooruit Gent en C-Takt, met de steun van de Vlaamse Gemeenschap en van de Stad Gent

Tijden

30 maart20.30 - 21.50(Première)

Prijzen

  • €10,- CJP
  • €16,- Volwassenen
  • €10,- Tot 18 jaar
  • €10,- Student
  • €10,- U-pas
  • Toegankelijkheid

  • Koop passe-partout