Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

Plock!

grensgeval

Het Huis Utrecht, Theaterzaal

Kleurrijk circus- en geluidstheater waar de verfklodders om je oren vliegen.

Koop passe-partout

Camiel wil het schilderij van zijn grote voorbeeld (de wereldberoemde) Jackson Pollock namaken. Maar hoe krijgt hij de juiste vlek op de juiste plek? Moet hij de verf druipen, gieten, spatten of smijten? Moet hij werken met kwasten of stokken, of meteen maar met volledige potten? Zijn hele hebben-en-houwen gooit hij in de strijd. Maar hoe hij ook draait, springt, rolt of zweeft, zijn schilderij lijkt niet op het origineel.

Plock! is beeldend circus-geluidstheater voor de allerkleinsten dat alle zintuigen prikkelt. Met dansende verf, brommende verfpotten en een acrobatische schilder. Een voorstelling voor iedereen die graag buiten de lijntjes kleurt.

Ben je bang om bij deze spetterende voorstelling vlekken op je kleding te krijgen? Terecht, maar daar is aan gedacht: je krijgt een beschermend pak aan en hoesjes om je schoenen.

Sinds 2015 maken Mahlu Mertens en Hanne Vandersteene jeugdtheater onder de naam grensgeval. Hun samenwerking begon tijdens hun studie aan de Toneelacademie Maastricht met de voorstelling Wat niemand hoeft te weten. De poëtische tekst van Mahlu bleek heel mooi samen te gaan met de fysieke regie van Hanne. Voor hun afstudeervoorstelling After All kregen ze een eervolle vermelding van de Ton Lutzprijs. In hun producties zoeken ze steeds naar samenwerkingen met andere disciplines. In Plock! werken ze samen met geluidskunstenaar Stijn Dickel en met beeldend kunstenaar en circusartiest Camiel Corneille.

Credits

Concept, regie en spel: Hanne Vandersteene en Mahlu Mertens
Acrobatie: Camiel Corneille
Geluidsconcept: Stijn Dickel
Kostuums: Sofie Rosseel
Dramaturgie: Mieke Versyp
Techniek en lichtontwerp: Jeroen Doise en Saul Mombaerts
Posterbeeld: Maud Langaskens

Teaser Plock!

Geef een Toegift
Vorig jaar werd Geef een Toegift door De Verenigde Podiumkunstenfestivals gelanceerd. Door het hele land wordt festivalpubliek opgeroepen een entreekaartje te kopen voor iemand met minder financiële middelen, om zo kunst en cultuur toegankelijk te maken voor een breder publiek. Dit jaar zet Tweetakt Geef een Toegift in voor vluchtelingengezinnen, als onderdeel van de samenwerking met Stichting VluchtelingenWerk. Bezoekers van Tweetakt kunnen hier een Geef een Toegift-kaartje aanschaffen voor vluchtelingengezinnen. Vluchtelinggezinnen kunnen zo genieten van Plock! (3+) of ChitChat (4+) op Festival Tweetakt.

Tijden

5 april13.00 - 13.55
6 april13.00 - 13.55
6 april15.30 - 16.25

Prijzen

 • €10,- CJP
 • €16,- Volwassenen
 • €10,- Tot 18 jaar
 • €10,- Student
 • €10,- U-pas
 • Toegankelijkheid

 • doe mee voorstelling
 • language no problem
 • rolstoelvriendelijk
 • vooral visueel
 • Koop passe-partout