Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

Park Katrol

KOPERGIETERY

Fort Ruigenhoek, Groenekan

Voor iedereen die (on)handig is! Bouw mee aan een bezienswaardigheid.

Welkom in Park Katrol, een theatrale ‘zelfbouwinstallatie’ voor families. Met een gigantische katrolinstallatie en een hoop recyclemateriaal, strijken de makers van KOPERGIETERY neer op het fort om samen met het publiek – jong èn oud – een gloednieuw werk te creëren. Een tafelpoot hier, een stuk stof daar, schroeven voor ogen en tape voor haar. Alles kan, alles mag! Leve de allerkromste ideeën! Leve de (on)handige Harry’s!

Park Katrol is een heus knutselpark voor de prutser en kunstenaar in elk van ons. Een toren van jong zweet en beschaafde wondjes,gebouwd met het onvermoede talent van elke bezoeker. Wees gerust: alle materiaal, ook bescherming, is aanwezig. Iedereen vanaf 6 jaar kan aan de slag, maar jongeren onder de 12 jaar dienen begeleid te komen. Je kunt op elk moment aanschuiven, tussen 11:00 en 13:00 en tussen 14:30 en 18:00 uur.

KOPERGIETERY is een Gents creatiehuis voor een jong publiek, met een focus op theater, dans en muziek. Ze zijn bijna elk jaar wel aanwezig in Utrecht met één of meer creaties, die zich altijd kenmerken door een grote authenticiteit. In 2018 waren Karandasj en Remember the dragons op Tweetakt te zien. Eén van de personages uit Voetbal op hoge hakken (2015) is dit jaar weer terug in de voorstelling Rita van Tuning People.

Park Katrol is bedacht door Giovani Vanhoenacker, Ruben Benoit, Griet Herssens en Michiel Soete. Giovani Vanhoenacker is een theatervormgever en knutselaar. Hij is vast verbonden aan Theater Antigone en ontwerpt ook voor andere gezelschappen zoals KOPERGIETERY en Het eenzame Westen.
Ruben Benoit is coördinator van het productiehuis Bolwerk in Kortrijk, waar verrassende installaties en voorstellingen gemaakt worden.
Griet Herssens is kostuum- en decorontwerpster met grote voorliefde voor figuren- en objecttheater, performer, designer en docent. Eén van de mooie dingen die ze creëerde: een boekingskantoor voor dagdroomreisjes.
Michiel Soete volgde een opleiding tot theatermaker aan het RITCS in Brussel. Hij maakt het liefst theater mét en voor mensen. Hij werkte de afgelopen jaren samen met onder andere Theater Antigone, Jozef Wouters en Nele Vereecken.

Credits

Een productie van: KOPERGIETERY, KGbe & Bolwerk
Concept en realisatie: Giovani Vanhoenacker, Griet Herssens, Bolwerk en Michiel Soete
Techniek: Jeroen Doise, Korneel Moreaux en Sebastien Van Huffel
Productieleiding: Sieber Marly
Met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid.

Park Katrol is gratis toegankelijk als je eenmaal op het fort bent. Toegangskaarten voor Fort Ruigenhoek zijn verkrijgbaar aan de kassa van het fort. Er is geen webverkoop. Kijk hier voor meer informatie over Tweetakt op Fort Ruigenhoek.

Tijden

31 maart11.00 - 13.00(Première)
31 maart14.30 - 18.00
7 april11.00 - 13.00
7 april14.30 - 18.00
14 april11.00 - 13.00
14 april14.30 - 18.00

Prijzen

  • €0,- Gratis
  • Toegankelijkheid

  • doe mee voorstelling
  • language no problem
  • rolstoelvriendelijk
  • vooral visueel
  • Extra informatie: Breng gerust je eigen oude stoel of klein meubelstuk mee en verwerk het eigenhandig in de installatie!
    Locatie: Fort Ruigenhoek, Groenekan