Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

nesten

fABULEUS / Anna Bentivegna, Zoë Demoustier & Ayrton Fraenk

Stadsschouwburg, Blauwe Zaal

Met een minimum aan middelen toveren drie spelers annex dansers een verrassend universum tevoorschijn.

Koop passe-partout

Drie eenzame figuren in een wereld van karton.
Ze lijken op zoek naar iets.
Een vriend? Een dak? Een thuis?
Of is dakloos nog iets anders dan thuisloos?
Al bouwend vinden ze houvast in de ruimte en bij elkaar.

Wat kun je allemaal doen met kartonnen dozen, een enorme deken van krantenpapier, twee muurtjes en fijne muziek? Veel! Met een minimum aan middelen toveren drie spelers een verrassende wereld met kleine avonturen. Zonder een klipklapklaar verhaal, snijden ze een groot thema aan voor jonge kinderen: alleen voelen, samen spelen, samen schuilen. Jammer genoeg kun je geen kaartje kopen voor alleen het puntje van je stoel…

“Onder het spel met dozen en lichamen zit een vertederend laagje … Zo lief, en ook zo leuk en grappig. Ook voor oudere kinderen en grote mensen.” – Theaterkrant

Anna Bentivegna en Zoë Demoustier dansten in verschillende fABULEUS-producties en studeerden nadien samen met Ayrton Fraenk aan de Mime Opleiding van de Academie voor Theater en Dans Amsterdam. nesten was hun afstudeervoorstelling en hun eerste gezamenlijke productie, die ze bij fABULEUS hebben doorontwikkeld (waar het dus ooit allemaal begon). De eindregie is in handen van Jef Van gestel die talrijke maffe en goed ontvangen kleuter- en kinderproducties maakte, zoals Tape voor kleuters en Leeghoofd bij Tuning People en fABULEUS. Bovendien is hij dit jaar op Tweetakt te zien in de voorstelling Rita.

fABULEUS is een uniek productiehuis voor dans en theater. Centraal staat de artistieke samenwerking tussen jong talent en ervaren makers. Sinds zijn ontstaan heeft fABULEUS consequent dans voor een jong publiek op de agenda gezet en speelt daarin internationaal een voortrekkersrol. fABULEUS won de Ultima voor de Podiumkunsten 2016, de cultuurprijs van de Vlaamse Gemeenschap. fABULEUS is vaak met meerdere voorstellingen op Tweetakt aanwezig. In 2018 met SNAP XL en Het puin van Eden, dit jaar tevens met PASSING THE BECHDEL TEST en Paradise Now (1968-2018).

Stadsschouwburg Utrecht is co-producent van Festival Tweetakt.

Credits

Concept en spel: Anna Bentivegna, Zoë Demoustier en Ayrton Fraenk
Eindregie: Jef Van gestel
Dramaturgisch advies: Peter Anthonissen
Muziek: Michiel De Malsche
Kostuumadvies: Annemie Boonen
Techniek: Pol Verwilt
Productieleiding: Eline Develtere
Productie: fABULEUS
Met de steun van de stad Leuven en de Vlaamse Gemeenschap Met dank aan Semna Segal en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK)

Trailer nesten

Tijden

30 maart15.00 - 15.45(Première)

Prijzen

  • €10,- CJP
  • €16,- Volwassenen
  • €10,- Tot 18 jaar
  • €10,- Student
  • €10,- U-pas
  • Toegankelijkheid

  • language no problem
  • rolstoelvriendelijk
  • vooral visueel
  • Koop passe-partout