Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

Muziek van Beneden

Het Houten Huis

Podium Hoge Woerd

Magische en muzikale voorstelling met een tikje nostalgie, voor iedereen die buren heeft

Koop passe-partout

In een straat ver weg van de natuur wonen mensen en andere dieren dicht op elkaar. Ze kennen elkaar en toch ook niet. Ze leven langs elkaar heen én zijn samen. De buurman beneden broedt op een reusachtig ei. Die van hiernaast is alle dagen ziek, maar heeft niemand nodig. ’s Nachts sluipt er een tijgermeisje door de straat. De pianoleraar op de hoek heeft geen werk en speelt alleen voor zichzelf. En ik, ik ben een konijn. Morgen geef ik een feest. Muziek van Beneden is een familievoorstelling vol humor en meeslepende muziek. Het decor is wonderschoon, met vreemde vogels in de lantarenpaal, buren die gluren, witte was aan een rekje en nog veel meer.

“Wat een schoonheid, wat een meerlagigheid, wat een poëzie en vooral: wat een liefdevol precisiewerk. Over alles is nagedacht, ieder detail klopt, ieder scènebeeld is een schilderijtje op zich.”

Dagblad van het Noorden ★★★★★

“Een lawaaiig leven van alledag, maar dan dichterlijk absurd opgetild in een fraai ritme van prachtige beeldpoëzie. Muziek van Beneden oogt als een op muziek gezette film van Alex van Warmerdam, maar voelt warmer.”de Volkskrant ★★★★

“Voor het zover is hebben we al intens kunnen genieten van Radek Fedyk, de muzikale duizendpoot die het winkeltje bestiert. (…) Elke ochtend blaast hij het straatje met een serenade nieuw leven in en voortdurend ontlokt hij aan al zijn instrumenten de prachtigste melodieën.” –

Theaterkrant ★★★

Muziektheatergezelschap Het Houten Huis staat symbool voor het leven; waar soms ook iets piept en kraakt of een onverwachte gast langskomt. Overdag spelen ze voor schoolklassen, van kleuter tot puber. Maar als ‘s avonds volwassen mensen met hetzelfde ongeloof de zaal uitkomen, blijkt dat ontroering en fantasie geen leeftijdsgrens kennen. In 2017 stond Het Houten Huis op Tweetakt met Onbekend Land en in 2018 in coproductie met Feikes Huis met Hoe licht kan een wolk zijn.

Credits

Concept en Regie: Elien van den Hoek
Regie-ondersteuning: Anne van Dorp
Compositie en Spel: Radek Fedyk
Spel: Marlies Hamelynck, Anne Harbers, Janice Slot, Maarten Smit, Marc Stoffels, Milan Schleijpen, Marit Kapitein (stage)
Dramaturgie: Loes van der Pligt
Vormgeving: Marlies Schot (decor/rekwisieten), Freja Roelofs i.s.m. André Kok (kostuums/rekwisieten)
Decorbouw: Brinkmandecor
Lichtontwerp: Desirée van Gelderen
Techniek: Gerrit Schilp, Tjarko van Heese

Trailer Muziek van Beneden

Tijden

14 april15.00 - 16.15

Prijzen

 • €16,- Volwassenen
 • €10,- Tot 18 jaar
 • €10,- Student
 • €10,- U-pas
 • Toegankelijkheid

 • stroboscoop
 • vooral visueel
 • Extra informatie: Bij deze voorstelling is een verdiepingsprogramma aanwezig. De foyer van Podium Hoge Woerd wordt omgetoverd in een ontmoetingsplek. Bezoekers van Muziek van Beneden kunnen hier brieven naar elkaar sturen om elkaar beter te leren kennen. Er is een postloket en een heuse mini-postbode bezorgt de brieven bij de wachtende bezoekers.
  Locatie: Podium Hoge Woerd

  Koop passe-partout