Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

MODDERS

compagnie barbarie

Stadsschouwburg, Blauwe Zaal

Een absurd en grappig eerbetoon aan aanmodderende moeders.

Koop passe-partout

In MODDERS zien we een aantal moeders aan het werk. Maar vol goede moed en vol goede bedoelingen gaat alles altijd mis. Geen enkele stoel staat recht, geen enkel jurkje past, geen bezem veegt schoon, en er luistert niemand. In het leven van deze moeders is alles wankel. Hun afweersysteem faalt, hun strakke plannen worden langzamerhand herleid tot moes.

Maar doorgaan zullen ze. Niks aan de hand. Alles onder controle! Tot het bittere einde klauteren ze telkens weer uit de grootste puinhoop (waar het publiek een steentje aan bijdraagt…) en redden ze zich uit de chaos. Zoals het een goede moeder betaamt…

MODDERS is een absurde en dolkomische voorstelling, voor én achter de schermen, waarbij je een inkijkje krijgt in het wel en wee van een moederhoofd, en waar kinderen tot de ontdekking komen dat die alleswetende heldin ook maar een mens is. Ja heus, en daarmee verklappen we vast de clou: elke moeder moddert maar wat aan.

“Anarchistisch plezier dat vaag doet denken aan de legendarische Meneer Kaktus Show uit de jaren 1980 – toen kindertelevisie nog vrij en spannend was. In een medialandschap vol overwegend truttige kinderproducten zijn deze ‘Spelende Vrouwen’ van vandaag even welkom als verfrissend.” – De Morgen ★★★★

compagnie barbarie is een collectief van Ruth Beekmans, Evelien Broekaert, Liesje De Backer, Karolien De Bleser, Amber Goethals, Lotte Vaes en Sarah Vangeel, allen afgestudeerden aan het Ritcs in Brussel. Ze maken beeldende voorstellingen in een eigen, associatieve beeldtaal. De voorstelling is ‘een mix van humor met inhoud en inhoud vanuit het buikgevoel’ zoals ze zelf zeggen.

Stadsschouwburg Utrecht is co-producent van Festival Tweetakt.

Credits

Spel: Liesje De Backer, Amber Goethals, Lotte Vaes en Sarah Vangeel
Regie: Karolien De Bleser
Vormgeving: Michiel Van Cauwelaert
Kostuums: Viv Van der Poel
Geluid: Saul Mombaerts
Techniek: Saul Mombaerts, Frouke Vangheluwe, Jannes Dierynck, Koen De Wilde en Eva Dermul
Grafisch Ontwerp: Nick Mattan en Ben Raes
Coproductie: BRONKS, Villanella en Beeldsmederij De Maan
Met dank aan C-Mine Genk, CC De Werft, Geel en Toneelhuis Antwerpen
Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap

Tijden

13 april16.30 - 17.30

Prijzen

  • €10,- CJP
  • €16,- Volwassenen
  • €10,- Tot 18 jaar
  • €10,- Student
  • €10,- U-pas
  • Toegankelijkheid

  • doe mee voorstelling
  • rolstoelvriendelijk
  • vooral dialoog
  • Koop passe-partout