Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

Mikado Remix

Louis Vanhaverbeke / CAMPO

Akademietheater, grote zaal

Een doos in een doos in een doos. Wat is binnen en wat is buiten?

Koop passe-partout

Elk einde veronderstelt een nieuw begin. Zeker in het ‘multiversum’ van Louis Vanhaverbeke, waarin de mensen en de dingen constant in beweging zijn en nieuwe verbindingen aangaan.

Knutselaar Vanhaverbeke werkt in deze voorstelling met van die typische Heras hekken. Je ziet ze overal: in de bouw, in het verkeer, op festivals en rommelmarkten, en je kunt er zo makkelijk een ruimte mee afbakenen en transformeren. Zet vier hekken in een vierkant en je sluit iets buiten, maar altijd ook iets binnen. Precies over die relatie tussen binnen- en buitenwereld wil Vanhaverbeke het hebben. Hij neemt de menselijke en maatschappelijke drang om te begrenzen onder de loep.

Wat winnen we door constant lijnen door onze leefruimte te trekken? Ze bieden zekerheid, bescherming en uitdaging… Of net niet. Wanneer worden de vier muren die we ter bescherming rondom onszelf bouwen een kooi? Een van de meest gegoogelde vragen ter wereld is: “How to be normal?” In de pas lopen biedt rust, net zoals de populaire loops die Vanhaverbeke uit zijn muziekcomputer perst. In Mikado Remix is dus de rechte lijn het basismotief, waar in MULTIVERSE, een groot succes op Tweetakt 2017, alles om cirkels draaide.

“Een volstrekt unieke mengvorm tussen rapconcert, objecttheater en een doe-het-zelf-demonstratie.” – De Morgen

Mikado Remix verrast, amuseert en ontroert, omdat Vanhaverbeke twijfelt in zijn hoofd en hart, terwijl zijn handen en voeten kordaat handelen en verwondering oogsten.” Knack Focus ****

“Louis Vanhaverbeke daagt de starre normaliteit uit in Mikado Remix, een vindingrijke lof der zotheid.” – De Standaard

Louis Vanhaverbeke (1988) heeft een sterke interesse in de clash van levensstijlen en subculturen. Muziek is voor hem niet alleen een uitdrukkingsvorm, maar ook een middel om zich al zoekend te identificeren. In 2010 studeerde Louis Vanhaverbeke af aan het atelier Mixed Media van Sint-Lucas Gent (nu LUCA), en in 2014 aan de Amsterdamse School voor nieuwe Dansontwikkeling (SNDO). Hij maakt voornamelijk performances en installaties. Het zijn pogingen om al slammend, scattend en rhymend zijn plek in de wereld te bevragen.

CAMPO is een multidisciplinair kunstencentrum in Gent met een uiterst gevarieerd programma. Jaarlijks maken, presenteren of ondersteunen ze meer dan 400 voorstellingen en evenementen, waarvan een groot deel ook op Tweetakt te zien is geweest.

Credits

Van en met: Louis Vanhaverbeke
Dramaturgie: Dries Douibi
Videografie: Freek Willems
Licht- en geluidsontwerp: Bart Huybrechts
Technische ondersteuning: Philippe Digneffe en Simon Van den Abeele
Met dank aan: Oneka von Schrader, Sophia Rodriguez, Benjamin Vandewalle, Yorick Van Ingelgem, Jakob Ampe, Family Volksroom, Wim Loobuyck en Claudine Grinwis
Productie: CAMPO
Coproductie: Kunstenfestivaldesarts 2018, Beursschouwburg & le phénix, scène nationale Valenciennes, european creative hub
Met residentiële steun van: Malpertuis (Tielt), PACT Zollverein (Essen), Grand Theatre (Groningen), De Grote Post (Oostende), Arc – artist residency (Romainmôtier), kunstenwerkplaats Pianofabriek (Brussel)

Tijden

7 april19.00 - 20.00

Prijzen

  • €10,- CJP
  • €16,- Volwassenen
  • €10,- Tot 18 jaar
  • €10,- Student
  • €10,- U-pas
  • Toegankelijkheid

  • language no problem
  • rolstoelvriendelijk
  • vooral dialoog
  • Koop passe-partout