Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

Klankkostuum

Tuning People

Fort Ruigenhoek, Groenekan

Knappe choreografie waarin de danseres een wedstrijd aangaat met het geluid. Dan heb je pas écht de klanken aan het dansen!

Koop passe-partout

Je ziet een danseres die als een marionet met kabels verbonden is aan elektronica. Live worden haar dansbewegingen omgezet naar geluid. Lichaam en geluid gaan een naakte confrontatie aan met elkaar, waarin dan de danseres en dan weer het geluid de overhand heeft. Klankkostuum is een herwerking van de allereerste Tuning People performance Tuning People #1 uit 2005. 

Tuning People is een eigenzinnig Antwerps collectief dat beeldend geluidtheater maakt van vormgever en geluidsontwikkelaar Wannes Deneer, theatermaker en acteur Jef Van gestel en choreografe en danseres Karolien Verlinden. Een voorstelling van Tuning People is als een liefdevol en bizar cadeau dat je wereld even op zijn kop zet. Ze zijn al vaak op Festival Tweetakt te zien geweest: Tape voor kleuters (2011), Leeghoofd (2014), DaDaKaKa (2015), Bonte Nacht (2017), De liegenaar (2017) en Synchroon (2018). Deze editie van Tweetakt is Karolien Verlinden ook te zien in ChitChat van Maas theater en dans en Tuning People. En Rita van Tuning People en BRONKS is ook te zien op Tweetakt dit jaar.

Credits

Creatie: Wannes Deneer en Karolien Verlinden
Dans: Karolien Verlinden (of Danaé Bosman of Sarah Vingerhoets)
Geluidsontwerp en uitvoering: Wannes Deneer
Coach: Jef Van gestel
Productie: Tuning People
Coproductie: Storm op komst
Met dank aan: Toon Van Deuren

Met steun van de Vlaamse Gemeenschap

Tijden

16 juni12.00 - 12.15
16 juni13.15 - 13.30

Prijzen

  • €2,50 Volwassenen
  • €2,50 4-17 jaar
  • Toegankelijkheid

  • Extra informatie: Kaartjes voor Klankkostuum geven alleen toegang tot de voorstelling. Het is noodzakelijk om bij de ingang van Fort Ruigenhoek een dagkaart voor toegang tot het terrein aan te schaffen. Kijk op de homepage voor meer informatie over Tweetakt op Fort Ruigenhoek.
    Locatie: Fort Ruigenhoek, Groenekan

    Koop passe-partout