Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

HonderdHuizen

Yinka Kuitenbrouwer

Fort Ruigenhoek, Groenekan

Intieme subtiele huiskamervoorstelling van een supertalent.

Koop passe-partout

HonderdHuizen gaat over bewoners, vertrekkers, zwervers, en thuisblijvers. HonderdHuizen is voor luisteraars, vertellers, zoekers, vinders, bekenden en onbekenden. HonderdHuizen creëert een thuisgevoel, nodigt uit tot het ontmoeten van mensen en het delen van verhalen.

Yinka groeide op in Amsterdam en studeerde Drama aan het KASK in Gent, waar ze in 2014 met vlag en wimpel afstudeerde. Na haar afstuderen merkte ze dat Gent haar thuis was geworden. Maar wat is ‘thuis’? Dat is ze gaan onderzoeken. Yinka ging op bezoek bij honderd mensen en praatte met hen hierover. Op basis van deze gesprekken en ontroerende ontmoetingen vertelt Yinka in HonderdHuizen een nieuw verhaal, in een intieme huiskamersetting met koekjes, foto’s en een kaartenbak vol interviewcitaten. Ze heeft veel verhalen te vertellen en iedere voorstelling is dan ook anders.

“… it’s quietly heartwarming and thoughtful too, as it makes unexpected connections, raises questions about expectation and privilege (…) and probes wether home is a place or a state of mind. Just lovely.” – The Guardian

Yinka speelde HonderdHuizen al meer dan 160 keer in België, Nederland en daarbuiten en oogstte daarmee groot succes. Op het Fringe Festival Edinburgh 2016 kreeg ze voor de Engelstalige versie One Hundred Homes een Fringe First Award en een Total Theatre Award in de categorie ‘Emerging artist‘.

Yinka Kuitenbrouwer werd in 2016 geselecteerd voor het Belgische kunstencentrum Montignards, waar pas afgestudeerde theatermakers de mogelijkheid krijgen om gedurende een halfjaar in een hoog tempo voorstellingen te maken. In al haar creaties zoekt Yinka steeds naar communicatie en confrontatie met haar publiek, of ze nu in een klassiek stuk speelt of een intieme huiskamerperformance maakt. Oprechtheid en directheid staan in haar maken en spelen steeds centraal.

Credits

Spel en creatie: Yinka Kuitenbrouwer
Coaching: Ineke Nijssen en Dirk Pauwels
Dramaturgie: Mieke Versyp
Ontwerp en bouw scenografie: Dries Warlop
Productie: Yinka Kuitenbrouwer i.s.m. DRIFT vzw
Met dank aan: Jelle Clarisse, BesteBuren, Bij’De Vieze Gasten, CAMPO, Kc DeWerf en alle gesprekspartners uit de honderd huizen

Met steun van Provincie Oost-Vlaanderen en Stad Gent.

Tijden

16 juni13.00 - 13.40
16 juni15.00 - 15.40

Prijzen

  • €5,- Volwassenen
  • €5,- 4-17 jaar
  • Toegankelijkheid

  • doe mee voorstelling
  • Extra informatie: Kaartjes voor HonderdHuizen geven alleen toegang tot de voorstelling. Het is noodzakelijk om bij de ingang van Fort Ruigenhoek een dagkaart voor toegang tot het terrein aan te schaffen. Kijk op de homepage voor meer informatie over Tweetakt op Fort Ruigenhoek.
    Locatie: Fort Ruigenhoek, Groenekan

    Koop passe-partout