Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

Geannuleerd: Truth or Dare, Britney or Goofy, Nacht und Nebel, Jesus Christ or Superstar

hetpaleis / Sontag / Lies Pauwels

Stadsschouwburg, Douwe Egberts Zaal

Helaas kan deze voorstelling wegens familiale omstandigheden van het gezelschap niet doorgaan. Aangeschafte kaarten kunnen worden omgeruild voor een ticket voor (.....) van Theater Artemis of het aankoopbedrag kan worden teruggestort. Neem contact op via kaartverkoop@tweetakt.nl.

Helaas kan deze voorstelling wegens familiale omstandigheden van het gezelschap niet doorgaan. Aangeschafte kaarten kunnen worden omgeruild voor een ticket voor (…..) van Theater Artemis of het aankoopbedrag kan worden teruggestort. Neem contact op via kaartverkoop@tweetakt.nl.

Op het podium staan zeven psychisch kwetsbare jongeren, drie fashionmodellen en een priester. Het lijkt wat provocerend, deze jongeren in al hun kwetsbaarheid confronteren met de wereld van vluchtige glamour en schoonheidsidealen. En dan ook nog een priester opvoeren, met alles waar hij tegenwoordig voor staat. Kan dat? Wel als de regisseur Lies Pauwels heet. Compromisloos maar met een grote dosis empathie en emotionele intelligentie toont ze de dingen zoals ze zijn, zonder te verbloemen, zachter of mooier te maken.

In Truth or Dare, Britney or Goofy, Nacht und Nebel, Jezus Christ or Superstar analyseren de elf spelers de ratrace van het moderne leven. Een race die tot mislukken gedoemd is en toch niet te stoppen lijkt. De jonge mensen op het toneel confronteren ons met steeds wisselende beelden en waanbeelden en proberen leugens en waarheden extreem scherp te stellen.

“Aan dit extreme en compromisloze theater kun je soms geen touw vastknopen, maar vreemd genoeg hindert dat niet.” De Volkskrant ★★★

“Als toeschouwer voel je je voyeur, je kijkt naar hen, maar zij kijken terug, en hoe. De ene keer fel en uitdagend, de andere keer met trieste blikken.”Theaterkrant

hetpaleis is een theaterhuis voor kinderen, jongeren en kunstenaars, in het hart van Antwerpen. Lies Pauwels maakte eerder de succesvoorstelling Het Hamiltoncomplex in hetpaleis. De voorstelling werd geselecteerd voor het TheaterFestival 2016 en werd door de jury omschreven als ‘een emotioneel geladen meesterwerk, dat zijn toch al intrigerende uitgangspunt ruimschoots overstijgt.’ Op voorgaande edities van Festival Tweetakt gooiden hetpaleis-voorstellingen als Het Hamiltoncomplex (2016), Horses (2017) en Bangerik (2018) hoge ogen.

Stadsschouwburg Utrecht is co-producent van Festival Tweetakt.

Credits

Concept en regie: Lies Pauwels
Spel: Delfine Bafort, Luna-Francine Benhelima, Niels Goetschalckx, Rémy Jacobs, Joséphine Mwasii, Kim Peer, Lena Peters, Maïa-Irène Tyck, Anne-Laure Vandeputte, Jeroen Van Staey en Taylor Verwerft
Begeleiding jongeren: Machteld De Roover
Dramaturgie: Tom Rummens
Decor en concept: Chloe Lamford
Kostuums en concept: Johanna Trudzinski
Productie en technische realisatie: hetpaleis en Sontag
Coproductie: Unicorn Theatre London, Festival Tweetakt Utrecht en Het Nationale Theater
Ontwikkeld in: Co-laBO

Tijden

6 april19.00 - 21.00

Prijzen

 • €10,- CJP
 • €16,- Volwassenen
 • €10,- Tot 18 jaar
 • €10,- Student
 • €10,- U-pas
 • Toegankelijkheid

 • language no problem
 • rolstoelvriendelijk
 • stroboscoop
 • vooral visueel
 • Extra informatie: We Are Public-pashouders kunnen op de dag van de voorstelling een gratis kaartje ophalen bij de kassa.
  Locatie: Stadsschouwburg, Douwe Egberts Zaal