Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

GEANNULEERD: One More Thing

Benjamin Verdonck

Fort Ruigenhoek, Groenekan

One More Thing werkt als een kort gedicht dat we te zien en te horen krijgen.

een kijkdoos die in een houten koffer past
elke avond een andere muzikant
woorden die voorbijkomen

gekleurde vlakken
touwtjes, elastieken
gordijnen die open gaan en dicht

een mobiele miniatuurvoorstelling van 14 minuten voor een twintigtal personen
geschikt voor huiskamers, parochiezaaltjes, festivalcafés, donkere bossen
gebaseerd op een zin uit De duivel op de heuvels van Cesare Pavese.

Elke uitvoering van One More Thing is anders, mede door de steeds wisselende muzikant die de voorstelling begeleidt. Benjamin Verdonck nodigt steeds iemand anders uit, omdat hij graag een brug wil slaan met lokale muzikanten en nieuwe samenwerkingen wil uitproberen. Op het fort is Hilde Wollenstein van de partij. Zij speelt op elektronica en klarinet. De Haagse componiste/klarinettiste uit de noise en rave-scene, maakt in haar composities vaak gebruik van Russische drone synthesizers en zelfontwikkelde elektronica. Hilde speelde ook op de instrumentale muziekavond op de Neude op woensdag 3 april, voorafgaand aan Felbm.

Waldeinsamkeit, Gille leert lezen en One More Thing zijn de eerste in een groeiende reeks mobiele installaties van Benjamin Verdonck. Alledrie zijn ze op Tweetakt te zien dit jaar!

Benjamin Verdonck (1972) is acteur, schrijver, beeldend kunstenaar en theatermaker. Hij speelt zowel in de reguliere theaterzaal als in de publieke ruimte. Voor de theaterzaal maakte hij onder meer WEWILLLIVESTORM, DISISIT (2011) en het tafeltoneel notallwhowanderarelost (2014), alle drie waren op Tweetakt te zien. Zijn werken in de publieke ruimte zijn onder andere Bara/ke 2000 (een boomhut in het hartje van de stad), Hirondelle / Dooi Vogeltje / The Great Swallow (een vogelnest op 32 meter hoogte tegen een kantoorgebouw). Zijn kunstwerk de finale was te zien op het fort: een voetbalveld met twee goals gelegen onder water in de grachten rondom Fort Ruigenhoek.

Credits

Concept en uitvoering: Benjamin Verdonck
Productie: Toneelhuis, KVS
Coproductie: Kunstenfestivaldesarts Steirischer Herbst (AT) NXTSTP

Met de steun van programme Culture de l’Union européen

Tijden

5 mei15.00 - 15.15
5 mei15.45 - 16.00

Prijzen

  • €2,50 Volwassenen
  • €2,50 4-17 jaar
  • Toegankelijkheid

  • language no problem
  • vooral visueel
  • Extra informatie: Kaartjes voor One More Thing geven alleen toegang tot de voorstelling. Het is noodzakelijk om bij de ingang van Fort Ruigenhoek een dagkaart voor toegang tot het terrein aan te schaffen. Kijk op de homepage voor meer informatie over Tweetakt op Fort Ruigenhoek.
    Locatie: Fort Ruigenhoek, Groenekan