Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

GEANNULEERD: Gille leert lezen

Benjamin Verdonck

Fort Ruigenhoek, Groenekan

Klein maar oh la la wat fijn. Schuif aan bij het tafelformaat theatertje van Benjamin Verdonck.

Na de voorstelling notallwhowanderarelost maakte Benjamin Verdonck nog een aantal tafeltonelen (voorstellingen in mobiele theatertjes ter grootte van een tafel). Gille leert lezen is de meest recente en meteen ook de kleinste uitvoering.

Met weinig woorden, veel touwtjes, twee kleuren, een paar schoenen en een kat ontvouwt zich een weifelend knutselwerkje. Benjamin maakte dit aanvankelijk als didactisch materiaal voor een school waar hij werkt. Het is een juweeltje van een miniatuurtheatervoorstelling dat een groot publiek verdient. Deze korte voorstelling van 15 minuten is te zien op Fort Ruigenhoek; je kunt hem dus even tussendoor meepakken!

Waldeinsamkeit, Gille leert lezen en One More Thing zijn de eerste in een groeiende reeks mobiele installaties van Benjamin Verdonck. Alledrie zijn ze op Tweetakt te zien dit jaar!

Onder de titel EVEN I MUST UNDERSTAND IT spint Benjamin Verdonck sinds 2015 een web van projecten die nu eens de vorm van een voorstelling aannemen, dan weer een lezing, een tentoonstelling of een installatie in de openbare ruimte. De ene vorm lokt de volgende uit.

Benjamin Verdonck (1972) is acteur, schrijver, beeldend kunstenaar en theatermaker. Hij speelt zowel in de reguliere theaterzaal als in de publieke ruimte. Voor de theaterzaal maakte hij onder meer WEWILLLIVESTORM, DISISIT (2011) en het tafeltoneel notallwhowanderarelost (2014), alle drie waren op Tweetakt te zien. Zijn werken in de publieke ruimte zijn onder andere Bara/ke 2000 (een boomhut in het hartje van de stad), Hirondelle / Dooi Vogeltje / The Great Swallow (een vogelnest op 32 meter hoogte tegen een kantoorgebouw). Zijn kunstwerk de finale was te zien op het fort: een voetbalveld met twee goals gelegen onder water in de grachten rondom Fort Ruigenhoek.

Credits

Concept en uitvoering: Benjamin Verdonck
Productie: Toneelhuis, KVS

Tijden

5 mei13.00 - 13.15
5 mei13.45 - 14.00

Prijzen

  • €2,50 Volwassenen
  • €2,50 4-17 jaar
  • Toegankelijkheid

  • vooral visueel
  • Extra informatie: Kaartjes voor Gille leert lezen geven alleen toegang tot de voorstelling. Het is noodzakelijk om bij de ingang van Fort Ruigenhoek een dagkaart voor toegang tot het terrein aan te schaffen. Kijk op de homepage voor meer informatie over Tweetakt op Fort Ruigenhoek.
    Locatie: Fort Ruigenhoek, Groenekan