Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

Ein Stück Teilen

Kompanie Freispiel

Theater Kikker, Kleine zaal

Drie vrienden delen alles met elkaar: van tandenborstel tot onderbroek. Ganz toll und überkomisch! 

Koop passe-partout

Drie vrienden hebben bedacht om alles eerlijk met elkaar te delen. In het begin gaat dat prima, want delen is leuk. Vooral als het wat lastiger wordt en je er een zaag bij nodig hebt.

Maar gaandeweg blijken de drie vrienden toch minder goed in delen dan ze dachten. Het gaat niet altijd even eerlijk: de één neemt wat meer, de ander pakt het terug, en de derde pikt wat extra voor reserve. Het verschil tussen mijn en dijn raakt volkomen zoek. Dus dat wordt kibbelen! Gelukkig zijn er kinderen in de zaal. Zij kunnen de vrienden vast helpen.

Ein Stück Teilen is een absurde en grappige theatervoorstelling, waarbij de makers alle kanten van ‘geven en nemen’ onder de loep nemen. Filosofisch en fantasievol, met kartonnen dozen, poëtisch decor, spannende momenten en dubbelklappen van het lachen. Een voorstelling over vriendschap, gerechtigheid en onrechtvaardigheid waar het speelplezier van af spat.

Siruan Darbandi, Keno Meiners en Kajetan Uranitsch bewijzen dat theater voor jong publiek niet simpel, kinderlijk en educatief hoeft te zijn en dat goed theater alle leeftijden aanspreekt..” Tanzschrift

Ein Stück Teilen was genomineerd voor een Stella 2017, de Oostenrijkse podiumkunstprijs voor jong publiek.

Kompanie Freispiel is een Oostenrijks theatergezelschap dat in 2010 is opgericht. De producties zijn meestal samenwerkingen tussen de theatermakers en performers Kajetan Uranitsch, Siruan Darbandi en Simon Schober. Het gezelschap wil jonge harten bereiken, hen enthousiast maken, laten roepen en lachen, met eenvoudige middelen en herkenbare situaties.

Kajetan Uranitsch studeerde in 2016 af van de Mime School in Amsterdam. Hij speelde onder andere bij Schweigman&, Theater Artemis en Golden Palace, en was betrokken bij de oprichting van Kompanie Freispiel. Hij is dit jaar ook op Tweetakt te zien met de voorstelling Die Welt in der wir leben en met zijn soloproject Detective Le Schmou, een Tweetakt-productie die in 2018 als work-in-progress op Fort Ruigenhoek te zien was.

Credits

Spel: Kajetan Uranitsch, Siruan Darbandi, Barbara Juch en Keno Meiners
Regie: Siruan Darbandi en Kajetan Uranitsch
Concept: Kajetan Uranitsch
Muziek: Siruan Darbandi
Dramaturgie: Barbara Juch
Productie: Simon Schober
Productie-assistent: Natalia Wartinger
Licht: Hannes Röbisch
Kostuum en decor: Jasmin Hasler

Tijden

5 april13.00 - 13.55
6 april14.30 - 15.25(Première)

Prijzen

  • €10,- CJP
  • €16,- Volwassenen
  • €10,- Tot 18 jaar
  • €10,- Student
  • €10,- U-pas
  • Toegankelijkheid

  • language no problem
  • rolstoelvriendelijk
  • vooral visueel
  • Koop passe-partout