Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

De Paplepel

De Familie Zandvliet / Festival Tweetakt

Festivalplein de Neude, Maxi-theater

Muzikale familievoorstelling waarin een familie elkaar weet te vinden in muziek.

Koop passe-partout

Na het eten gaat de keukentafel aan de kant en wordt er gespeeld. Papa pakt zijn banjo en mama haar saxofoon. Dochter zingt en de zoons spelen bas en drums. Een goede familieband is er om te delen. Er klinkt muziek in het aardappelpakhuis. Een familie speelt een familievoorstelling. Vader en moeder maakten beiden theater en de kinderen moesten mee op tournee. Als je kinderen opgroeien tussen kunstenaars, worden ze dat dan zelf later ook? Is dat hen met de paplepel ingegeven? Een inkijk in een familiegeschiedenis in ontwikkeling. 

Even kennismaken.

Vader:
Jos Zandvliet studeerde aan de Rietveld Academie grafische vormgeving en startte in zijn studententijd samen met enkele anderen de beeldend theatergroep Dogtroep. Jos is een troubadour in hart en nieren, altijd hangt er een ukelelebanjo om zijn nek en speelt hij liedjes voor ieder die het horen wil.

Moeder:
Septimia Kuhlmann studeerde theater en monumentale vormgeving aan de Rietveld Academie. Tijdens haar studie begon ze eveneens bij Dogtroep. Samen met Jos speelt zij in de ACCU fanfare en de band Dynamo Mundi & the positive people. In 2005 startten zij stichting ACCU (Art Community & Culture) waarmee zij over het hele land community art projecten ontwikkelen.

Zoon:
Dirk Zandvliet(1991) moest in zijn puberteit niks hebben van “dat kunstzinnige gedoe” van zijn ouders maar kwam na een studie op de universiteit er toch achter dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Dirk speelt baritonsaxofoon in en met de bands Gallowstreet, Brass Rave Unit, Michelle David & the Gospel Sessions, de Amsterdamse Afrobeat Nacht etc. etc.

Zoon:
Ko Zandvliet (1993) leerde drummen op een afwasteil en een kartonnen doos en pakte ieder instrument op wat in huis rondslingerde. Hij nam later de trombone ter hand, begon met schoolvrienden Jungle by Night en werd filmacteur. Speelt daarnaast met Dirk in Gallowstreet en Brass Rave Unit en heeft onlangs een muziekstudio gebouwd in een oude garage.

Dochter:
Tula Zandvliet (1996)zong eerder dan ze kon praten en is de muze van haar vader. Ze speelt piano en gitaar en schrijft liedjes. Ze deed de vooropleiding zang aan het conservatorium maar besloot daarna om haar muziekontwikkeling zelf vorm te geven en nam onlangs onder de naam Tula Rosa haar eerste E.P. op. Naast muziek heeft ze haar eigen atelier waar ze kleding ontwerpt, maakt en styled voor film, theater en mode. 

Credits

Spel: Jos Zandvliet, Septimia Kuhlmann, Dirk Zandvliet, Ko Zandvliet en Tula Zandvliet
Productie: Tweetakt

Tijden

14 april13.00 - 13.45(Première)
14 april15.15 - 16.00
14 april20.00 - 20.45

Prijzen

 • €7,50 Volwassenen
 • €7,50 Tot 18 jaar
 • Toegankelijkheid

 • doe mee voorstelling
 • rolstoelvriendelijk
 • stroboscoop
 • vooral visueel
 • Extra informatie: Voor de voorstelling om 20.00 zijn er kaarten bij de festivalkassa beschikbaar in plaats van online verkoop. Excuses voor het ongemak.
  Locatie: Festivalplein de Neude, Maxi-theater

  Koop passe-partout