Festival Tweetakt 2020
27 maart t/m 14 juni

Bye Bye Baby

Maas theater en dans

Stadsschouwburg, Blauwe Zaal

Over de stormbaan van het leven, voor iedereen die het wiel opnieuw moet uitvinden

Koop passe-partout

Op een dag is alles ineens anders. Gisteren was je nog de oudste en begreep je alles. Vandaag ben je de jongste en snap je er niets meer van. Je wist dat dit moment zou komen, maar je had er toch een ander idee bij. Zelfs de normaalste dingen zijn ingewikkeld. Hoe moet dit? En waarom heeft niemand je dit verteld?

In groep 8 was Nastaran de stoerste van de school en wilde iedereen haar vriend zijn. In de brugklas transformeerde ze naar een verlegen meisje dat met niemand durfde te praten. Haar nieuwe voorstelling Bye Bye Baby gaat over de grote overgangen die ieder mens in zijn leven doormaakt. Zoals die grote overgang van de basisschool naar de middelbare.

In Bye Bye Baby proberen twee mensen het hoofd boven water te houden in een decor vol bizarre obstakels en hindernissen. Een fysieke, humoristische én humeurige voorstelling voor de laatste klassen van de basisschool, voor brugklassers en voor iedereen die een grote verandering doormaakt.

“Bye Bye Baby is een meeslepend brugklasdrama waarin menig toeschouwer zich zal herkennen” – de Volkskrant ★★★★

“Het wordt in deze bewegingsvoorstelling voor toeschouwers vanaf tien jaar allemaal zeer aanstekelijk en herkenbaar in beeld gebracht.” – Theaterkrant


Nastaran Razawi Khorasani studeerde aan de Toneelacademie in Maastricht als Theater Performer. Ze speelde bij het Ro Theater, Productiehuis Rotterdam, Maas theater en dans, en richtte met Davy Pieters performancecollectief KOBE op. Nastaran was al een paar keer te zien op Tweetakt: ze speelde in Voorjaarsoffer (2017) en Liefde (2018). Vorig jaar stond ze er als maker en performer in Solo van Nas & Jim.  Nastaran maakte Solo van Nas & Jim, Uniform en Bye Bye Baby als drieluik bij Maas in het kader van de Nieuwe Makers regeling van het Fonds Podiumkunsten.

Maas theater en dans maakt volwassen voorstellingen voor jonge mensen, fysiek, fantasievol en uitgesproken in alles. Maas ontregelt en verleidt met theater, dans, muziek, mime, film, animaties, techniek en nog veel meer. Vaste gasten op Tweetakt met o.a.: Eitje (2015 en 2017), Liefde (2017), Loslopend Wild XL (2017), Solo van Nas & Jim (2018) en Drie (2018). Dit jaar ook te zien met ChitChat en Hallo familie.

Stadsschouwburg Utrecht is co-producent van Festival Tweetakt.

Credits

Met: Nina Fokker en Nastaran Razawi Khorasani
Licht: Gé Wegman
Kostuums: Nicky Nina de Jong
Dramaturgie: Tobias Kokkelmans
Regieassistent: Anna Schlooz
Coach: Moniek Merkx
Campagnebeeld: Roosmarijn Knijnenburg

Tijden

31 maart16.00 - 17.00

Prijzen

  • €10,- CJP
  • €16,- Volwassenen
  • €10,- Tot 18 jaar
  • €10,- Student
  • €10,- U-pas
  • Toegankelijkheid

  • rolstoelvriendelijk
  • Koop passe-partout